Vrijedao putnicu u autobusu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecanka je prijavila policiji vozaca Istraprometovog autobusa, kojim je iz Poreca ujutro putovala u Rijeku i navecer natrag u Porec, jer ju je vrijedao, prijetio joj pred svim putnicima te je htio i izbaciti iz autobusa. Glasnogovornica PU istarske Nataše Rogic potvrdila je da je porecka policija zaprimila prijavu i da ispituje okolnosti dogadaja.

Direktor Istraprometa Sandro Markežic nije imao informaciju o incidentu. - Iz policije me nitko nije kontaktirao, a nije se javio niti jedan putnik s takvom pricom. Prvi put to od vas cujem, ali ispitat cemo o cemu se radi i ako se utvrdi da su navodi putnice tocni, slijede sankcije vozacu, rekao je Markežic.

Putnica iz autobusa, koja iz razumljivih razloga želi ostati anonimna, kaže da je kupila povratnu kartu s rezervacijom sjedala broj tri, a to je mjesto u prvom redu autobusa, desno od vozaca. Vozacu je zasmetalo što žena sjedi na tom mjestu, za koje je tvrdio da je rezervirano za invalide, i inzistirao je na tome da se premjesti. Ona je to odbila jer je za to mjesto imala rezervaciju i jer u autobusu nije bilo invalidnih osoba.

Autobus je krenuo, a vozac je, tvrdi žena koja ga je prijavila policiji, vozio tako da je jednom rukom držao upravljac i zapaljenu cigaretu, a drugom mobitel na koji je razgovarao. Upozorila ga je da to ne cini, a zauzvrat dobila salvu uvreda.

Na povratku iz Rijeke žena je ponovno dobila sjedalo broj tri u istom autobusu, a docekala su je, ovaj put, dvojica vozaca koji su je maltretirali i vrijedali u paru. Zaprijetila im je policijom, što ih nije narocito impresioniralo, a porciju uvreda dobio je i ženin suprug koji ju je docekao na autobusnoj stanici u Porecu.

Brkati stariji vozac Istraprometa iz ove price nije htio reci svoje ime putnici i njenom suprugu, ali je direktor Markežic rekao da nije problem utvrditi o komu se radi.

No autorici ovih redaka taj je vozac poznat iz druge price, stare godinu dana, kada je bezobrazno pred punim autobusom vrijedao redovitog putnika na relaciji Porec - Rijeka, navodno zato jer je imao kartu drugog prijevoznika, a koja je bila važeca i za tu vožnju.

Putnik je napisao pritužbu na vozaca i dobio pismenu ispriku uprave, a od tog incidenta brkati je vozac olicenje ljubaznosti, kada je ovaj putnik u pitanju. Ocito nije takav i prema drugima.


Podijeli: Facebook Twiter