Vrijeđali policiju pa dobili optužni prijedlog

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trojica Puljana u dobi od 23 i 26 godina su zaradila optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te prekršaja prema Zakonu o suzbijanju diskriminacije. Naime, trojici se stavlja na teret da su vrijeđali i omalovažavali policijske službenike te da su pozivali na mržnju prema policajcima na društvenoj mreži.

Policija je provedenim izvidima utvrdila da je 26-godišnjak na svom profilu još 25. ožujka, objavio fotografiju prekršajnog naloga, koja je popraćena uvredljivim komentarima 26-godišnjaka i 23-godišnjaka te komentarom drugog 23-godišnjaka, koji je napisanim izrazom prouzročio i stvorio neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje te povrijedio dostojanstvo policijskih službenika, a istovremeno pozivao na mržnju prema policijskim službenicima.

Do vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika putem društvene mreže došlo je i 1. travnja, kada je 26-godišnjak na svom profilu objavio fotografiju zapisnika o ispitivanju alkohola u organizmu, uz prateće uvredljive komentare. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter