Vrijedali policajce i prijetili

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecka policija je uhitila dvojicu 20-godišnjaka u nedjelju oko 4 sata ujutro zbog vrijedanja i sprjecavanja policajaca u obavljanju dužnosti te zbog uništavanja tudih stvari, uz optužbe za remecenje javnog reda i mira te prometni prekršaj.

Policija ih je zaustavila u automobilu mercedes na autobusnom ugibalištu u Porecu u Ulici Josipa Broza Tita i utvrdila da je 20-godišnji vozac bio vidno pod utjecajem alkohola te da kao mladi vozac upravlja snažnim automobilom.

Kad mu je receno da je iskljucen iz prometa, vozac je negodovao i krenuo prema mercedesu da nastavi vožnju. Policajac ga je u tome sprijecio i rekao mu da je uhicen, na što je 20-godišnjak nastavio galamiti, vrijedati i prijetiti policijskom službeniku.

Nakon toga je policijskom vozilu prišao suvozac iz zaustavljenog automobila, 20-godišnjak iz Poreca, takoder pod utjecajem alkohola, pa je i on vrijedao policijske službenike, odbijao se smiriti te je i on uhicen.

U vrijeme prevoženja u prostorije Policijske postaje, 20-godišnji vozac je udarao u bocne oplate unutarnje strane službenog vozila koje je na taj nacin i oštetio, pricinivši štetu od oko 1.000,00 kuna. Prilikom postupanja lakše tjelesne ozljede zadobio je policijski službenik.

Vozac je policiji odbio alkotestiranje a suvozac je napuhao 0,84 promila alkohola. Dvojac je priveden na porecki Prekršajni sud. Policija je suvozaca pustila na slobodu dok je vozaca privela kod istražnog suca Županijskog suda u Puli u nedjelju oko 16 sati.


Podijeli: Facebook Twiter