Vrhunski vokal za zaljubljene

Valentinovo s Ninom Kraljić (Saša NIKOLIĆ)
Valentinovo s Ninom Kraljić (Saša NIKOLIĆ)

Vrhunsku vokalnu izvedbu podarila je Nina Kraljić buzetskoj publici na subotnjem koncertu Valentinovo u Buzetu u velikoj dvorani Narodnog doma u organizaciji Udruge "Mali veliki mikrofon" i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda".

Pobjednica prve sezone showa "The Voice - Najljepši glas Hrvatske", nastupila je uz gitaristu Miru Gugića i saksofonistu Rajka Ergića, a gošća na Nininom koncertu održanom uoči Valentinova bila je mlada glazbena nada Cristina Lubiana iz Vižinade.

Svojim nevjerojatnim pjevačkim sposobnostima Nina malo koga može ostaviti ravnodušnim. Jacques Houdek joj je već nakon njenog prvog nastupa u glazbenom showu rekao da je ona "The Voice", tada ga je oduševila izvedbom pjesme "Beneath Your Beautiful". Buzetski koncert otvorila je svojim prvim singlom "Zaljuljali smo svijet". Izvela je potom raznovrsni repertoar od etno glazbe, koja se najviše bazirala na etno glazbi hrvatskih, ali i makedonskih i irskih narodnih pjesama do poznatih svjetskih hitova.

Nina je zauzeta pripremama za svoj prvi samostalni album pa je koncert u Buzetu više bio izuzetak nego pravilo, a održan je zahvaljujući suradnji s autorskim dvojcem Ines Prajo i Arijanom Kunštek koje su napisale mnoge glazbene hitove Massima, Prljavaca..., a s kojima surađuje i Udruga "Mali veliki mikrofon".

Svi koji su došli na Ninin koncert moguće je da su uživali u nastupu buduće hrvatske predstavnice na Eurosongu. Prema neslužbenim informacijama ponosna vlasnica titule najljepšeg glasa Hrvatske najveći je HRT-ov favorit za svibanjski odlazak u Stockholm. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter