Vrhunski spoj maslina i gastro delicija


Više od 80 izlagača koji su se predstavili s više od 200 uzoraka ulja, zadovoljni vinari, proizvođači sireva, suvenira od maslinovog drva i pršutari te tisuće zadovoljnih posjetitelja epilog su danas završenih osmih po redu Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu. Trodnevna manifestacija u šatoru na velikom parkiralištu kod Doma mladih ispunila je tako sva očekivanja i polučila veliki uspjeh i kod izlagača i kod onih koji su uživali u kušanju ili kupnji ekstradjevičanskih maslinovih ulja na štandovima i u Oil baru, ali i onih koji su uživali u delicijama od divljači i slasticama na "temu" maslinovog ulja.

- Organizacija je odlična, a puno sam i naučio o maslinovom ulju. Posebno me oduševila kozmetika na bazi maslinovih ulja, jedva čekam da ih probam, rekao nam je Oliver, posjetitelj kojeg smo zatekli u obilasku štandova. Veli nam da je su ovakve i slične manifestacije odlične jer nam je, bez obzira što imamo vrhunska ulja, potrebna jača promocija.

Upravo se na to osvrnula Milena Predan koja je na manifestaciji predstavila svoje proizvode od maslinovog ulja - sapune i  kreme. - Mislim da se polako svi vraćamo prirodi, a to je upravo ono što mi radimo, rekla nam je Milena. Na istom štandu svoje je proizvode predstavila Svjetlana Manzin koja se pak bavi izradom suvenira od maslinovog drveta.

- Ako vas nema na tržištu, teško ćete prodati svoje proizvode, a ovakvi sajmovi su odličan način da ih predstavite. Također, na sajmove dolaze i predstavnici raznih tvrtki, hotelijeri pa nije rijetkost da se sklopi i dobar posao, odgovorile su nam na pitanje isplati li se izlagačima sudjelovanje na manifestaciji budući da je cijena zakupa štanda poprilično visoka.

Slično nam je odgovorio Krunoslav Salaj iz Agrolagune koja se u Vodnjanu predstavila s tri sorte mladog maslinovog ulja. Veli nam da su slične manifestacije drukčije od uobičajene prodaje i poslovanja jer je pristup s kupcima prisniji i bolje se prezentira proizvod.

Osim ulja, vina, sireva, pršuta te slastica, posjetiteljima je svakako bio interesantan štand gostiju iz Srbije koji su se predstavili s rakijama, poznatom šljivovicom. Ivan Urošević je u Vodnjan došao na poziv organizatora koji su prije mjesec dana bili u Beogradu.

- Imali smo pozitivna očekivanja, no ostali smo više nego iznenađeni kako smo prihvaćeni na sajmu, rekao je Urošević. Kazao nam je da su ostvarili izvrsne kontakte s ovdašnjim ugostiteljima te da će se iduće godine u Vodnjanu predstaviti u većem broju. (Nera SOFTIĆ, snimili Andreas KANCELAR, organizator )

 


Podijeli: Facebook Twiter