Vrhunski jazz fusion

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jazz sastav predvoden pulskim klavijaturistom Kristianom Terzicem na valovima Radio Pule sinoc se predstavio u najboljem svjetlu u emisiji "Bez anestezije" koja je išla uživo.

Odgovarajuci na pitanja voditelja Ludvika Slane Terzic je otkrio da su mu uzori Chick Corea, Herbie Hancock i Joe Zawinul, što se vidjelo vec u prvoj odsviranoj skladbi, lepršavoj "Up & down" za koju smo mislili da je obrada, no rijec je bila o autorskoj stvari. Kroz nju je Terzic dao jasan znak u kojem smjeru idu njegovi glazbeni afiniteti, a to je suvremeni jazz fusion u koji je Terzic potpuno uronjen.

Njemu i deckima ocito jako dobro leži dinamika fusiona, pa se u Studiju 3 odakle je emisija emitirana moglo vidjeti kako uživaju u tome što sviraju, iako bi pravi test za njih bio nastup pred širim auditorijem za što se nadamo da ce se što prije opet dogoditi, buduci da su vec imali nekoliko svirki.

Treba ih cuti uživo jer njihova muzika je živahna i nije dosadna, a autorske skladbe poput spomenute "Up & down", zatim "Pinball blues", "River of" ili "Combinato" svojom kvalitetom nimalo ne odskacu od obrada poznatih jazz standarda. Ne možemo ipak ne spomenuti njihovu sjajnu interpretaciju "Mercy mercy mercy" od Zawinula.

Terzic, koji živi u Rovinju, ipak nije baš neiskusan, da budemo vrlo blagi, kada se radi o plovidbi glazbenim vodama. Suradivao je s Gibonnijem, Massimom, Borisom Novkovicem, Tamarom Obrovac, Antom Gelom i mnogim drugima, no u suvremenom je jazzu, kojeg je otkrio s 15 godina, svoj na svome.

Kao i ostatak seksteta koji cine udaraljkaš Boris Popov, bubnjar Marko Matoševic, basista Luka Veselinovic, trubac Branko Sterpin i gitarist Alen Spada, dakle jedna pulsko-rovinjsko-splitsko-opatijska kombinacija. Da se emisija probije kroz radio valove s tehnicke strane pobrinuli su se Aldo Spada Ptica, Branko Crnogorcic i Edi Koller.


Podijeli: Facebook Twiter