Vrhunski enogastronomski doživljaj Istre i Korčule

Na ekskluzivnoj večeri bio je i ministar turizma Darko Lorencin te predstavnici svih hrvatskih članica grupacije Relais & Chatea
Na ekskluzivnoj večeri bio je i ministar turizma Darko Lorencin te predstavnici svih hrvatskih članica grupacije Relais & Chatea

Na Stanciji Meneghetti održano je jedinstveno gastronomsko događanje u sklopu kojega su prvi puta snage ujedinile kuhinje dva hrvatska člana internacionalnog udruženja ekskluzivnih hotela i restorana Relais & Chateaux -  Meneghetti iz Bala i Lešić Dimitri Palace iz Korčule. Pokrovitelj događanja, održanog u programu Gourmet Festivala, bio je Relais & Chateaux.

Ekskluzivnoj večeri prisustvovao je i hrvatski ministar turizma Darko Lorencin kao i predstavnici svih hrvatskih članica grupacije Relais & Chateaux. Gosti su imali prilike uživati u svemu najboljem što nam mogu ponuditi dvije najznačajnije hrvatske enogastronomske regije – Dalmacija i Istra. Glavni chef restorana Lešić Dimitri Palace Toni Erceg te glavni chefovi restorana Meneghetti Danijela Pifar i Bojan Vuković za ovu su priliku svaki pripremili po tri slijeda koji su imali za cilj prezentirati gastronomsku ponudu Korčule i Istre a svaki slijed bio je sljubljen s vinima Krajančić i Bire (Korčula) te naravno Meneghetti (Istra).   

- Veliko mi je zadovoljstvo što su naše članice Relais & Chateauxa udružile snage jer se radi o posebnom obliku turističke ponude orijentiranoj prema uživanju u vrhunskoj enogastronomiji. Ovaj proizvod svakako je jedan od onih na kojima ćemo graditi budućnost naše turističke ponude te ga promoviramo i kroz program Hrvatska 365. Turizam je industrija doživljaja, a eno gastronomija je doživljaj kada se radi o vrhunskim namirnicama, kojih u Hrvatskoj imamo u obilju, vrhunskoj posluzi i ambijentu, što Stancija Meneghetti i ostale naše članice R&C svakako imaju, kazao je ministar Lorencin.

Relais & Chateaux, internacionalno udruženje ekskluzivnih hotela i restorana je od 2013. godine prisutno i u Hrvatskoj. Uz hotele Meneghetti i Lešić Dimitri Palace, u Hrvatskoj broji još samo dva člana, Bevandu iz Opatije i Bastion iz Zadra. Na susretu u restoranu Meneghetti razmijenjene su ideje među svim članicama i dogovoreni slični susreti u budućnosti kao i suradnja sa članicama grupacije iz cijele Europe. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter