Vrhunska košarka u Pattinaggiu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrhunska muška juniorska košarka igrat ce se od sutra do nedjelje u Pattinaggiu koji ce ugostiti sudionike petog Memorijala »Josip Joža Sever«. Srbijanski »Hemofarm Stada« iz Vršca, talijanski »Benetton« koji ce braniti lanjski naslov, slovenski »Helios Domžale«, bosanskohercegovacki »Široki HT Eronet« te hrvatski predstavnici, »Zagreb Crobenz« i domacin »Pula 1981« ovogodišnji su sudionici prvog jubileja Memorijala, koji se održava u znak sjecanja na pulskog ucitelja košarke Jožu Severa. Turnir su na jucerašnjoj konferenciji za novinare najavili predstavnici »Pule 1981«, kluba domacina i organizatora Memorijala, predsjednik Roberto Košara, dopredsjednik Armando Ujcic, sportski direktor Antun Tomic te trener seniorske i juniorske momcadi »Pule 1981« Mikoš Milekic.

- Šest momcadi koje ce igrati na ovogodišnjem izdanju Memorijala predvode juniori »Hemofarm Stade« koji su na nedavnom juniorskom europskom Final Fouru osvojili trece mjesto. Tu su i drugi renomirani europski klubovi, poput »Benettona« i »Širokog HT Eroneta« ciji su juniori prvaci svojih država. Slovenski »Helios Domžale« spasio je turnir nakon iznenadnog otkaza grckog PAOK-a, a recesijska kriza sprijecila je momcad »Bosne« da i ove godine zaigra u Puli, gdje su uvijek rado videni gosti - istaknuo je sportski direktor »Pule 1981« Antun Tomic. - U Europi se juniorima tretiraju igraci rodeni 1990. godine i mladi, a kod nas igraci '91. godišta i mladi, tako da cemo zapravo gledati vrhunske mlade igrace. Pulska momcad na »Jožinom« ce Memorijalu igrati s nekoliko pojacanja, i to s trojicom juniora »Stoje« (Maljic, Crnjac, Dasko) te jednim pojacanjem iz pazinskog »Purisa« (Fonovic), a najvece pojacanje svakako ce biti nastup bivšeg igraca kluba, izrazito nadarenog Alexa Percana ('92. godište) koji se prije godinu i pol dana otisnuo iz maticnog kluba i trenutno igra za »Slovan«.

U nedjelju ce se igrati utakmice za konacni poredak. Dvoboj za peto mjesto izmedu treceplasiranih momcadi u skupinama na programu je u 10 sati, utakmica za trece mjesto u kojoj ce se sastati drugoplasirani sastavi nakon razigravanja po grupama u 12, a finale turnira je zakazano za 14 sati. (M.VUKŠIC)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter