Vrhovni sud poništio presudu "fatalnoj ujni"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Postupak u kojem je tijekom suđenja došlo do nekoliko filmskih obrata, ponovno nije »iznevjerio«: Vrhovni sud ukinuo je presudu za »fatalnu ujnu« Slađanu Novoselnik (29) i za (tada) maloljetnog nećaka koji su bili proglašeni krivima za ubojstvo 32-godišnjeg Domagoja Novoselnika u Vrisniku na Hvaru.

Prvostupanjskom presudom 17-godišnji mladić osuđen je zbog teškog ubojstva iz osobito niskih pobuda te je dobio maksimalnih deset godina maloljetničkog zatvora, dok je Slađana Novoselnik osuđena na 22 godine zatvora zbog poticanja na ubojstvo. Veza između »fatalne ujne« i maloljetnog nećaka rezultirala je zločinom.

Zašto je Vrhovni sud ukinuo presudu, još uvijek nije poznato jer detaljno obrazloženje te odluke još uvijek nije stiglo u Split. Razlozi zbog kojih je presuda ukinuta mogli bi utjecati i na to koji će od sudaca dobiti slučaj u ponovljenom postupku. Ukoliko su naime na Vrhovnom sudu procijenili da je došlo do teških pogrešaka tijekom prvog suđenja mogu predmet vratiti na ponovno suđenje pred izmijenjenim vijećem ili ponovno sucu Živaljiću. To će biti jasnije za koji dan, do tada je sigurno tek da je i »fatalnoj ujni« i njenom ljubavniku, danas 19-godišnjaku, produljen pritvor rješenjem Vrhovnog suda.

No, pitanje je hoće li na ponovljeni postupak nećak ubijenog Domagoja Novoselnika dolaziti sa slobode jer mu, čini se, maksimalno vrijeme koje može provesti u pritvoru do pravomoćnosti presude ističe 31. ožujka ove godine. Do tada sasvim sigurno neće biti niti zakazan početak ponovljenog postupka. (M. MATANA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter