Vrhovni sud odbio Čehokovu žalbu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrhovni sud odbio je žalbu bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka te Davora Patafte, Narcise Huljev i tri trgovačka društva u vlasništvu Patafte da se izuzmu dokazi za koje su tvrdili da su pribavljeni na nezakonit način.

U dopisu Grada Varaždina navodi se da je žalba odbijena te da će se na Županijskom sudu u Zagrebu nastaviti provođenje dokaza u kaznenom postupku protiv okrivljenih Čehoka, Patafte i ostalih. Naime, zbog spomenute žalbe proces je mirovao šest mjeseci.

USKOK je nakon provedene istrage na Županijskom sudu u Zagrebu 29. prosinca 2011. podigao optužnicu protiv Ivana Čehoka, Davora Patafte, Tomislava Kezelja, Narcise Huljev i Hrvoja Vojvode zbog kaznenih djela udruživanja radi zloporabe položaja i ovlasti. Optužnica se odnosi na poslove zbrinjavanja komunalnog otpada, kupnju zemljišta za program poticane stanogradnje i poslove u vezi s preuzimanjem upravljanja Zračnom lukom u Varaždinu.

Okrivljenici se terete da su Grad Varaždin i pravne osobe u njegovu većinskom vlasništvu oštetile za najmanje 49,5 milijuna kuna, navodi se u priopćenju Grada Varaždina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter