Vrh pulskog SDSS-a istupa iz stranke

Predsjednik pulskog SDSS-a Miloš Bajić (M. MIJOŠEK)
Predsjednik pulskog SDSS-a Miloš Bajić (M. MIJOŠEK)

Zbog nezadovoljstva i neslaganja s načinom na koji istarski ogranak SDSS-a provodi predizbornu kampanju, te zbog predizborne retorike, odjeka i natpisa u medijima nakon potpisivanja koalicije SDSS-SDP-HSU-Kajin, donijeli smo odluku o istupanju iz stranke, te podnosimo neopozive ostavke na sve funkcije i zaduženja koja smo imali u organizaciji SDSS-a Pule i Istarske županije.

Smatrali smo da će predizborna kampanja biti korektna, uz uvažavanje svih sudionika u toj utrci i svih pripadnika srpske nacionalne manjine koji nisu članovi SDSS-a ili ne razmišljaju na način na koji razmišlja vrh istarskog SDSS-a.

Vjerujemo da je naš čin pošten, kako prema stranci i njenim članovima, tako i prema pristašama SDSS-a, ali i svim drugim pripadnicima srpske manjine, koji imaju pravo razmišljati drugačije, ali ne biti zbog toga nužno nemoralni i nepošteni.

SDSS-u želimo svako dobro i puno uspjeha na predstojećim izborima, a mi ćemo se nastaviti zalagati za prava i interese srpske nacionalne manjine u Istri.

To ćemo činiti kroz srpske udruge te gradsko i županijsko vijeće, a u interesu i na dobrobit svih Srba u Istri, pišu u zajedničkom priopćenju Miloš Bajić, predsjednik, Luka Stanimirović, potpredsjednik i Goran Kondić,  tajnik GO SDSS Pula. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter