Vrh BDSH-a oštro protiv Hodžića


Gotovo cijeli stranački vrh, uključujući tri potpredsjednika stranke, predsjednika Nadzornog odbora ali i većinu članova Glavnog odbora Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske (BDSH) danas su u Puli na konferenciji za novinare govorili o netransparentnom trošenju stranačkog novca i samovolji aktualnog predsjednika i saborskog zastupnika Nedžada Hodžića.

Svi odreda tvrde da Hodžić već dugo vremena ne artikulira interese bošnjačke manjine, ne surađuje ni s jednom bošnjačkom zajednicom a, kako tvrde, potpuno je privatizirao stranku s čijim vodstvom komunicira isključivo preko odvjetnika i medija, što je tvrde, diletantski i ispod svake političke razine. 

Hodžić sva stranačka sredstva troši na svoju ruku i nitko od članova Glavnog odbora i ostalih potpredsjednika nema uvid u ta sredstva, kazao je potpredsjednik stranke ogranka Sead Kotorić. On je također rekao da je zbog sumnje u nenamjensko trošenje stranačkog novca jedan od članova protiv Hodžića nedavno podignuo kaznenu prijavu pred riječkim Državnim odvjetništvom a istraga je u tijeku.

Po njegovim riječima, ostali dužnosnici u stranci su za prijavu doznali jer su bili pozvani na obavijesne razgovore. Između ostalog Kotorić je naglasio da Hodžić i svoje privatne poslove pokriva stranačkim sredstvima, da nitko od članova ne zna gdje se nalaze službene prostorije BDSH-a u Rijeci, jer Hodžić, kako je rekao, za tu svrhu koristi kancelarije svoje privatne tvrtke. 

Predsjednik Glavnog odbora Faruk Kurić tvrdi da je dvotrećinskom odlukom Glavni odbor Hodžiću izglasao nepovjerenje a zbog njegovih ozbiljnih propusta stranka je, tvrdi, kažnjena s 118 tisuća kuna jer na vrijeme i u zakonskom roku nije predano izvješće o financiranju.

-Nitko ne zna na što novac odlazi, a kamoli kako je utrošio 320 tisuća kuna koliko kao saborski zastupnik ima na raspolaganju jer o tome ne postoje nikakva izvješća, kazao je Kurić koji je najavio da će Glavni odbor 15. prosinca sazvati izvanrednu Skupštinu u Sisku kada će predložiti novog kandidata za predsjednika.

Predsjednik Nadzornog odbora Mehmed Đekić  kazao je da je nedopustivo da članovi preko medija doznaju da su kažnjeni s 118 tisuća kuna ili da je u stranci provedena revizija.

Komentar na sve iznesene tvrdnje njegovih stranačkih protivnika pokušali smo zatražiti od Nedžada Hodžića no nije odgovarao na pozive. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter