Vrela atmosfera kišne noci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertom njujorškog Lord Bishop Rocks završio je 15. po redu Twin Horn Beach Party, jedan od najvecih klupskih motosusreta u Europi, koji je ove godine za sitne pare pružio mnogo druženja, zabave, odlicne glazbe i zabavnih sadržaja za bikere ali i obicne gradane. Ni kiša ni leden vjetar koji ju je dopratio nisu sprijecili da se preksinocni, posljednji dan manifestacije, dovede dostojnom kraju.

S munjama u pozadini i vjerom u kosi koncertnu vecer otvoriše zagrebacki Hard Time. Opsežan repertoar autorskih i cover skladbi uz tešku rock vibru poslužio je kao idealno zagrijavanje mnogobrojnoj publici. Hard Time su tako publici pružili priliku da po tko zna koji put u ova tri dana cuju Deep Purpleovu "Smoke On The Water", AC/DC-avu "Highway To Hell" te Hendrixovu "Wild Thing", koje su u njihovoj izvedbi s Pištinim grubim vokalom zvucale odlicno. Uz Mihinu gitaru, Majklov bas i Davorovo bubnjanje cak je i "Aeroplane" od Red Hot Chili Peppersa dobio poseban štih, a autorske poput "Nema povratka", "Ja nisam normalan", "Everybody wants to be alone" te "Kiss my ass and go to hell", s kojom tradicionalno završavaju koncerte, Pišta i ekipa dali su publici dovoljno materijala za pjevanje i oduševljenje, usput i premijerno odsviravši i "A kada prode ova noc", novu stvar koja ce se naci na narednom albumu.

Uzavrelu atmosferu nakon Teškog Vremena ispralo je sat vremena ledene kiše, što je prouzrocilo masovno traženje zaklona a mnogi su se i pokupili s Monumenata. Oni koji su opstali u teškim uvjetima nagradeni su daljnjim programom koji je bio na korak do fajnaltantasticnog - što radi kvalitete samih izvodaca, što radi odlicno raspoložene publike.

Sa sat vremena kišne odgodnje nastupili su venecijanski The Step Stoned - uvevši cijelom kolekcijom izvrsnih obrada najboljih skladbi živih legendi rock glazbe The Rolling Stonesa, tracak sunca u oblacnu vecer. Uz poznatu ekscentricnu gestikulaciju i vrlo vjernu vokalnu interpretaciju Mick Jaggera, Ilvio "Big Jagger" je uspiješno prenio štih djedica rock 'n' rolla publici. Otvorivši s "Jumping Jack Flash", The Step Stoned su nastavili nizati hitove kao što su "Like A Rollin Stone", "Lets Spend The Night Together", "Gimme Shelter", "Start Me Up" i našeg osobnog favorita - "Paint It Black". Osim što su vjerno prenijeli Stonese i utažili žed za njihovim hitovima medu publikom - Step Stonedi su predstavili i nešto autorskog materijala kojeg su ostvarili u suradnji a Darrylom jonesom, basistom originalni Stonesa, a koji bi uskoro trebali izdati pod imenom "Voodoo Box".

Ipak, ništa ne podiže temperaturu zraka poput malo golog mesa, a golog mesa je preksinoc bilo napretek, što na glavnoj bini tokom striptease show-a, što u vidu oskudno odjevenih plesacica koje su uljepšavale narudžbe za šankom. Posljednji, ali nipošto manje važni izvodac bio je ekscentricni njujorški Lord Bishop Rocks, predvoden na simpatican nacin pomalo megalomanskim Lord Bishopom. Bishop je vješto i energicno publici koja se masovno okupila pred binom ulio dozu Sex Rocka, odnosno mješavine rocka, punka, garagea, soula, bluesa, funka i tko zna cega još ne koju Njujorcanin izvodi pod tim imenom. Uz repertoar skladbi poput "Jam Of Love", "Senator Groove", "Smoke And Meltdown", "Confunkshion" i "Rock 'n' Roll Revolution", Lord Bishop se uz loše vremenske uvjete Puljanima i njihovim gostima predstavio na najbolji moguci nacin - kvalitetnom i zabavnom svirkom.


Podijeli: Facebook Twiter