Vreceru naslov, Rogina drugi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednjom, trecom etapom dužine 141 kilometar od Pazina do Poreca, na kojoj je u fotofinišu pobijedio Nijemac Christopher Roth, završeno je osmo Istarsko proljece, tradicionalna medunarodna biciklisticka utrka na kojoj je respektabilna konkurencija od gotovo 200 vozaca u protekla cetiri dana prošla prakticki cijelu Istru.

Što se ukupnog poretka tice, nakon posljednje etape, promjene na vodecim trima pozicijama nije bilo pa je tako žutu majicu za naslov ukupnog pobjednika obranio Slovenac Robert Vrecer, clan "Perutnine" iz Ptuja. Vrecer je na vodecu poziciju zasjeo još u cetvrtak nakon prologa od Tinjana do Sv. Petra u Šumi i više je nije ispuštao do kraja.

Ukupno drugo mjesto, koje si je priskrbio s prethodne dvije odradene etape, na ciljevima kojih je bio drugi, zadržao je redovito najbolji hrvatski biciklist na Istarskom proljecu Radoslav Rogina iz "Loborike Favorit". Rogina se tako, nakon što je cetiri puta u povijesti ove utrke bio treci, od cega tri zadnje godine zaredom, konacno popeo za stepenicu više glavnog pobjednickog postolja, što svakako i za njega i hrvatski biciklizam predstavlja lijep uspjeh.

Plavu je majicu za najboljeg na prolaznim ciljevima zadržao Slovenac Mitja Mahoric koji je u ukupnom poretku utrke treci, a zelenu za najboljeg na brdskim ciljevima njegov sunarodnjak Jure Zrimšek.

U momcadskom poretku prvo mjesto osvojio je nizozemski "Rabobank", dok je odlicno drugo mjesto zauzela "Loborika Favorit", a treca slovenska "Adria mobil" iz Novog Mesta. Pazinska "Meridiana Kamen" je na koncu bila sedma.


Podijeli: Facebook Twiter