Vrecer pobjednik, Rogina drugi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenac Robert Vrecer iz "Perutnine" je vec u drugoj, pretposljednjoj, etapi biciklisticke utrke "Istarsko proljece" stavio obje ruke na pehar namijenjen ukupnom pobjedniku, prošavši sam kroz ulazna vrata Motovuna. Jedini koji ga je uspijevao pratiti na završnom usponu do cilja druge etape, koja je bila duljine 157 km sa startom u Vrsaru, bio je hrvatski cestovni prvak iz "Loborike Favorit" Radoslav Rogina koji se na ovoj utrci pretplatio na drugo mjesto.

Bio je Rogina drugi i dan ranije, ali i prošle godine kad je u Motovunu takoder gledao u leda Vreceru.

- Prvo bih zahvalio svojoj ekipi na odlicno obavljenom poslu jer su cijelo vrijeme bili na celu i uhvatili sve pokušaje bijega, a potom sam mirno ušao u završni uspon i dva kilometra prije cilja pobjegao Rogini, rekao je nakon druge etapne pobjede Robert Vrecer.

Ukoliko je i bio razocaran što je opet ciljem prošao kao drugi, Radoslav Rogina to svakako nije pokazivao nakon utrke. - Ponovila se situacija od prošle godine. Opet je Vrecer prvi, a ja drugi. Bio je jednostavno bolji. Pokušao sam ga pratiti na usponu prema Motovunu, ali sam imao i problema s mjenjacem tako da sam zadovoljan i drugim mjestom.



U subotu su vozaci imali dosta srece s vremenom jer dok je na Pazinštini padala kiša oni su prolazili suhim dionicama. Nažalost, niti suha cesta nije sprijecila pad 15-orice vozaca kod Dolenje Vasi. Najgore je prošao Austrijanac Harald Totschnig, do tog trenutka treci u ukupnom poretku, koji je zbog ozljeda prevezen u bolnicu.

Završna, treca etapa Istarskog proljeca vozi se danas od Pazina do porecke Zelene lagune u duljini od 141 kilometra. Starta se u Pazinu u 11 sati, a potom se prolazi kroz Tinjan, Badernu, Novigrad (prolazni cilj), Buje (brdski cilj), Ponte Porton, Motovun, Karojbu (brdski cilj), Tinjan (prolazni cilj), Sv. Lovrec, Vrsar i Funtanu prije ulaska u Zelenu lagunu gdje se karavana ocekuje oko 14.30 sati.


Podijeli: Facebook Twiter