Vrećaste torbe modni krik sezone

Sjajno i blještavo - Lanvin
Sjajno i blještavo - Lanvin

"Ne izrađujem vreće za smeće", izjavio je Alber Elbaz nakon što je novom kolekcijom torbi za Lanvin šokirao vjernu klijentelu. Preciznije, riječ je o novoj liniji luksuznih vreća za smeće, ako bismo ih, da prostite, tako mogli nazvati.

Elbaz je, kako je primijetila jedna kritičarka, za svoje vreće, koje nisu za smeće, odabrao sjajne, skupocjene i vrlo kvalitetne materijale koji se uklapaju u cjelokupnu ovosezonsku modnu kolekciju, satkanu od lamea, satena, lureksa i brokata.

Ovogodišnji modni krik najbolje se uklapa u recesijska vremena: dakle, prije nego što u vaše lijepe žute, plave i crne vreće odlučite baciti tzv. komunalni otpad, odaberite model koji će vam toga dana pristajati uz garderobu i - stajling je gotov. Nakon izlaska ista se vreća može ponovno upotrijebiti za odlaganje smeća. Želite li unijeti dašak glamura, u dva poteza sašijte vreću od satena ili nekog drugog sjajnog materijala.

Vrećasti trend prigrlili su i drugi dizajneri, pa su ovi modni komadi osvanuli s printom cvijeća, u pastelnim proljetnim bojama, s popularnim grafičkim printevima, ili u plisiranoj varijanti, kao što predlaže Issey Miyake.

Ljubitelji mode već se nekoliko sezona ne odvajaju ni od torbi-ruksaka, bilo da je riječ o klasičnoj sportskoj varijanti, sportsko-luksuznim ruksacima poput onih Chanelovih ili vrećastih torbi koje su postale klasik francuske kuće Lancel, a izrađene su u svim mogućim veličinama, bojama i vrstama kože. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter