Vrdoljakov "Tito" uskoro na TV-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dokumentarno-igrani serijal "Tito" redatelja i scenarista Antuna Vrdoljaka pocinje se emitirati na prvom programu HTV-a 19. ožujka. Serijal nastao u koprodukciji HRT-a i Mediteran filma vrijedan je, prema nekim procjenama, milijun eura, a na njemu je radila stotina ljudi.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, ne radi se o šestodijelnom dokumentarcu, kako je najavljivano, vec ce serijal "Tito" biti prikazivan petkom u dvanaest 45-minutnih nastavaka.

U dokumentarnom dijelu filma korišteni su arhivski materijali HRT-a, a o Josipu Brozu Titu govore, medu ostalima, politicari Andrija Hebrang, Ivo Banac, Dušan Bilandžic i šef Titova osiguranja Ivan Miškovic.

Kako bi se pokrili neki bitni dijelovi Titova života, o kojima nema dokumentarnog materijala, Vrdoljak je angažirao brojne glumce pa je ulogu Tita povjerio Borisu Svrtanu, Jovanku glumi Mirjana Rogina, kardinala Stepinca Goran Grgic, Titovog lijecnika Tarik Filipovic, Hebranga Goran Višnjic, a njegovu suprugu Olgu Nataša Janjic. Ivo Gregurevic dobio je ulogu Staljina.

Direktor fotografije je Vjekoslav Vrdoljak, a glazbu je napisao Arsen Dedic.


Podijeli: Facebook Twiter