Vrdoljak: Vladu poput sjene prate neodlučnost i neznanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ocijenio je u subotu kako Hrvatska ide u lošem smjeru i da Vladu "poput sjene prate neodlučnost i neznanje", te poručio da njegovoj stranci nije cilj samo dobiti predstojeće izbore, nego izgraditi otvorenu i tolerantnu Hrvatsku.

"Hrvatska ide u lošem smjeru. Od navodnog vraćanja Ine u Hrvatske ruke, prodaje HEP-a, krize s plinom i autocestama, ministra plagijatora, pa do aktualne krize u Agrokoru i gužvi na granicama, ovu Vladu cijelo vrijeme poput sjene prate neodlučnost i neznanje", rekao je Vrdoljak ispred oko tisuću okupljenih na 14. izvještajnom saboru stranke.

Vladu HDZ-a i Mosta nazvao je "Titanik Vladom" jer je, kako je rekao, došla "uz glazbu, puna sjaja, moći kao i sam brod. Međutim, pri svakom ozbiljnom izazovu vidimo kako kapetan broda luta i gubi kompas u mraku, a pukotine na brodu rastu".

Hrvatska budućnosti je, kaže, građanska Hrvatska, tiha Hrvatska koja se budi, kvalitetnog obrazovanja, kreativnosti i poduzetništva.

„Naš zadatak i naš cilj je borba za ovu malu, ali prekrasnu zemlju s velikim i srčanim ljudima, umjesto plinskim bocama ili lažima, sa znanjem, rješenjima, inovacijama i onim najvažnijim - rezultatom. Želim izgraditi otvorenu i tolerantnu Hrvatsku“, poručio je Vrdoljak

Njegovoj stranci, ističe, nije cilj samo dobiti izbore. "To je tek alat, a pravi cilj nam je napraviti rezultat u korist građana i ostaviti za četiri godine naše općine, gradove, županije, pa tako i cijelu Hrvatsku boljom nego li je bila prije“, naglasio je Vrdoljak.

Protekla je godina, ocijenio je, bila obilježena nestabilnošću, dubokim podjelama među ljudima diljem svijeta, lažima, sukobima i krizama, ali i rastom, kako je rekao, opasnog populizma - od Brexita i Trumpa sve do Mosta i HDZ-a.

„Na izvanrednim parlamentarnim izborima ne samo da smo dobili 30 posto glasova više nego na redovnim parlamentarnim izborima godinu dana ranije, nego smo jedina parlamentarna stranka koja je dobila više glasova 2016. nego 2015.“, podsjetio je čelnik HNS-a na saboru stranke. U saborskom klubu HNS-a, ističe, među devet "zarađenih" mandata čak šest nose žene.

Tijekom proteklih godinu dana, kazao je, pokazali su da su stranka rješenja i rezultata.

Hrvatsku u budućnosti vidi kao otvorenu, tolerantnu, punu znanja i poduzetnosti.

Na HNS-ovom skupu, među uzvanicima, bili su i predsjednik i gradonačelnik Pule IDS-a Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, osječki gradonačelnik Ivica Vrkić te brojni drugi.

U sklopu sabora prikazan je i kratki film pod sloganom 'Vratimo Hrvatskoj osmijeh' u kojem su predstavljeni HNS-ovi kandidati za predstojeće lokalne izbore po županijama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter