Vrdoljak: MOL spreman na suradnju oko Ine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas da je zadovoljan atmosferom prvog sastanka o Ini s predstavnicima MOL-a, da su dogovorili pravila igre oko načina pregovaranja i komuniciranja, a novi je sastanak najavio za oko mjesec dana.

"Zadovoljan sam atmosferom na pregovorima, usuglasili smo se da se Ina treba razvijati i u skladu s interesima Vlade RH", izjavio je Vrdoljak novinarima nakon današnjeg, prvog sastanka pregovaračkih timova Vlade i MOL-a o Ini. 

"Dogovorili smo i malo detaljnije porazgovarali o svakoj temi koja stoji u okvirnom programu za pregovaranje koji je Vlada usvojila i koji su kolege prihvatili", kazao je.

Pregovarački su timovi sljedeći sastanak dogovorili za oko mjesec dana. "Tada ćemo razgovarati točku po točku o temama koje su u pregovaračkom okviru i njih ćemo raspraviti sa svojim partnerima iz MOL-a", rekao je Vrdoljak.

"Dobra je atmosfera i dobra volja s obje strane. Naš je interes čuvati i razvijati Inu da bude u skladu sa svim strateškim interesima Republike Hrvatske. Očito je da su predstavnici MOL-a spremni na takav vid suradnje", zaključio je Vrdoljak.

U priopćenju Vlade nakon današnjeg prvog sastanka pregovaračkih timova Vlade i MOL-a ističe se kako je "usuglašeno da će pregovorima biti obuhvaćena budućnost korporativnog upravljanja, kontrole troškova, investicija i raspodjela dobiti, istraživanja, razvoja i proizvodnje ugljikovodika, nabave i prerada nafte i proizvodnje naftnih derivata, veleprodaje naftnih derivata, maloprodaje naftnih derivata te plinsko poslovanje".

Uz ministra Vrdoljaka u pregovaračkom timu Vlade je ravnatelj Ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, a u ime MOL-a u pregovorima sudjeluje potpredsjednik Uprave Sandor Csanyi i predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter