Vrbovsko: Ubio ženu, ranio punicu pa presudio sebi

Ubojstvo šokiralo Vrbovsko (M. PUŠIĆ/CROPIX)
Ubojstvo šokiralo Vrbovsko (M. PUŠIĆ/CROPIX)

Jedna mrtva i jedna teško ozlijeđena žena pronađene su danas u ranim jutarnjim satima u stanu u Ulici Ivana Gorana Kovačića na broju 84 u Vrbovskom. Policija je odmah posumnjala na ubojstvo. Mještani Vrbovskog odmah su znali i tko su žrtve, ali i tko bi mogao biti ubojica - 57-godišnji Zdenko Rožman zvani Maf. Žrtva je njegova 11 godina mlađa supruga Božena Rožman, dok je s ozljedama opasnim po život u ogulinskoj bolnici hospitalizirana njena majka Antonija.

O ubojstvu je policija obaviještena oko 7.30 sati, a budući da u tom trenutku u kući smještenoj na raskrižju prvog ulaza u Vrbovsko s riječke strane nije zatečen suprug ubijene, počela je potraga za njim. Za vrijeme očevida čule su se i priče o tome da je Rožman u bijeg krenuo s taocem, ali nisu potvrđene.

Da ipak možda nije riječ samo o glasinama potvrđuje priča koju smo saznali iz pouzdanih izvora, praktički svjedoka dijela zbivanja. Naime, neposredno nakon što je počinio zločin Rožman se spustio do susjedne kuće u kojoj živi jedna od prijateljica njegove žene. Zamolio ju je da dođe kod njih jer joj ima nešto pokazati. Susjeda je, ne sluteći tragediju, pošla za njim.

Kad su ušli u stan doveo ju je pred stratište te joj rekao: "Ti si sljedeća, ali tek nakon što riješim malog". Mislio je navodno na dečka svoje mlađe kćeri. Potom je prisilio susjedu da s njim krene do kafića Life gdje se nadao da će naći kćerinog dečka. Kad su stigli pred kafić susjeda je iskoristila priliku i pobjegla. Rožman se tada automobilom zaputio u smjeru Kamačnika.

Potraga za Rožmanom okončana je nekoliko sati kasnije u šumi iznad Vrbovskog, gdje je izvršio samoubojstvo. Iz izvora bliskih istrazi neslužbeno se doznaje da sve upućuje da je upravo on ubojica. No više bi se o svemu moglo znati tijekom današnjeg dana.

Konkretni motivi krvave vrbovšćanske subote trebali bi biti utvrđeni u daljnjem tijeku istrage. Ono što jest sigurno je da iza nesretne Božene i njenog supruga Zdenka ostaju dvije kćeri od kojih je jedna udana, a druga studira i povremeno radi u jednom kafiću u Vrbovskom. (M. KRMPOTIĆ, D. KUNDIĆ/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter