Vrbat: Vlada radi poput inkvizicije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U saborskoj raspravi o ukidanju "malog haraca", odnosno posebnog poreza na place manje od šest tisuca kuna, predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Damir Kajin istaknuo je da se radi o zasigurno jednom od najštetnijih zakona ovoga desetljeca.

"Zašto je to, gospodo, možda bio jedan od najštetnijeg zakona usudujem se kazati ovog desetljeca", zapitao se Kajin, te objasnio: "Zato jer se izmedu ostalog u dobrom dijelu prestrašilo gradane, zato jer je on u pravom smislu zaustavio privatnu potrošnju gradana, zato jer oni koji su ostali bez dva posto u privatnom sektoru tih dva posto nece povratiti."

SDP-ova zastupnica iz Istre Tanja Vrbat zacudila se hitnosti koju Vlada traži od Sabora: "Hitno se to danas mora donijeti kako bi se ukinuo 1. srpnja!? Zvuci kao pošalica", rekla je Vrbat i dometnula: "Mi danas ne možemo biti protiv ukidanja ovog nameta, pa makar i parcijalnog, jer smo od samog pocetka žestoko bili protiv uvodenja ovih štetnih mjera. Sada se ukida niža stopa kriznog poreza i gradani imaju pravo znati koje su motivacije i konkretni razlozi za to. Ako se ukida jer nije dobra mjera, zašto se onda toliko mjeseci uzimao novac direktno iz džepova gradana, bolje receno uzimalo iz usta", zapitala je zastupnica Vrbat.

"Hrvatska Vlada na celu s gospodom Kosor djeluje poput srednjovjekovne inkvizicije: stavi gradane na muku, a onda postepeno popušta ili steže po potrebi. Kad zafali novca, malo zategne, kad uleti neki drugi prihod, malo popusti i tako dalje", zakljucila je SDP-ova zastupnica.


Podijeli: Facebook Twiter