Vrbat: Umažani ne žele spalionice bio otpada

Niko Čančarević, Tanja Vrbat i Mirko Grgić (T. KOCIJANČIĆ)
Niko Čančarević, Tanja Vrbat i Mirko Grgić (T. KOCIJANČIĆ)

Pohvalivši se da se Umag u zadnje četiri godine potpuno preobrazio prometno i infrastrukturno, da je gradska uprava višestruko efikasnija i da su socijalna davanja najviša u Istri otkad je na vlasti pošten i radišan tim gradonačelnika Vilija Bassanesea, umaški SDP i službeno je ušao u predizbornu kampanju.

Danas Umag ima uredne financije, novi i pravedan sustav socijalne skrbi, obnovljene područne škole, pet kružnih tokova izgrađenih vlastitim sredstvima, a upravo se radi šesti po redu novcem Hrvatskih cesta, te da su pred dovršetkom POS-ovi stanovi i Dom umirovljenika ustvrdila je na konferenciji za novinare predsjednica lokalnog SDP-a Tanja Vrbat.

- Hrvatske vode u suradnji s Gradom investiraju stotine milijuna kuna u sustav odvodnje koji je bio sustavno zanemarivan od svih prijašnjih vlasti, što je bilo vidljivo u velikoj poplavi koja je 2009. zadesila naš grad.

Danas neki kandidati za gradonačelnika predstavljaju kao svoje programe koji se već rade. Gospodarska zona već ima najniži mogući komunalni doprinos za investitore, a projekt poduzetničkog inkubatora će se uskoro realizirati u suradnji s Vladom RH.

Spominju se i nekakve elektrane na bio masu – to su spalionice bio-otpada koje nemaju našu potporu. Tko želi spalionicu u gradiću koji živi od turizma i ekološke poljoprivrede? Uvjereni smo da građani nisu za takve investicije koje bi služila za zapošljavanje onih koji taj projekt zagovaraju.

Isti koji galame protiv Plomina na ugljen danas u Umagu traže spalionicu bio otpada, a istodobno ne daju našim srednjoškolcima mogućnost školovanja u Umagu i adekvatnu hitnu medicinsku pomoć, jer njihovo županijsko vodstvo te projekte opstruira, izjavila je Vrbat.

Komentirajući nedavni zajednički medijski istup umaškog IDS-a i HDZ-a potpredsjednik SDP-a Mirko Grgić kazao je da razumije njihovo javno iznijeto nezadovoljstvo, jer je u zadnje četiri godine napravljeno više nego u prethodnih 20-ak godina, što građani vide na svakom koraku, a lokalni su izbori pred vratima.

- Nedostatak svojih ideja i rezultata pokušavaju prikriti zajedničkom galamom i podmetanjima. Udružili su se, što je do jučer bilo nezamislivo, čelnici stranaka nespojivih programskih polazišta jer nemaju svojih vizija, programa i kadrova. Neka kažu je li njihova zajednička presica zapravo najava buduće koalicije IDS-a i HDZ-a, poručio je političkim protivnicima Grgić. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter