Vrbat odustala od kandidature za predsjednicu SDP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica županijskog SDP-a 21. studenoga postat će Ada Damjanac ili Maja Šarić. Saborska zastupnica Tanja Vrbat iznenada je povukla svoju kandidaturu, obznanivši to stranačkim kolegama koji su se danas okupili u pulskoj konobi Medeja gdje je Maja Šarić predala potpise prikupljene za vlastitu kandidaturu.

- Nemam komentara na svoju odluku, bila je to slobodna procjena, unatoč kojoj ću i dalje nastaviti raditi u interesu stranke, kratko nam je u telefonskom razgovoru kazala Vrbat.

Tom je odlukom značajno povećala izglede Maji Šarić, kojoj su podršku došle dati brojne stranačke kolege, među kojima gotovo svi bivši županijski predsjednici Dino Kozlevac, Anton Peruško, Gvido Opašić, Sergio Bernić i drugi.

- Raduje me potpora kolega i cijenim što su prepoznali moju spremnost da radim na postizanju zajedništva unutar istarskog SDP-a. Na čelo istarskog i pulskog SDP-a stiže garnitura mladih i sposobnih ljudi koji uz potporu naših seniora mogu još jako puno doprinijeti kvaliteti života na ovom području, tvrdi Šarić te dodaje da zasad ne želi govoriti o daljnjim koracima, naročito ako preuzme kormilo istarskog SDP-a, no najavila je skoru prezentaciju svog programa.

Na upit kako komentira odustajanje Tanje Vrbat Šarić veli da ne zna razloge kojima se rukovodila te da njezine tajanstvene razloge kao takve prihvaća.

- Vjerujem da ćemo kao stranačke, ali i kao kolegice u Skupštini Istarske županije moći surađivati za dobrobit svih građana Istre, zaključila je Šarić. (K. TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter