Vrbat: Nisam opsjednuta Jakovcicem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska SDP-ovka Tanja Vrbat medu rijetkim je saborskim zastupnicima koji su rekli odlucno "ne" arbitražnom sporazumu izmedu Hrvatske i Slovenije. No, izvjesno je da ce SDP na koncu popustiti i ratificirati taj sporazum, oko kojeg je vecina zastupnika te stranke bila suzdržana. Stoga smo je upitali što ce u tom slucaju uciniti i hoce li morati promijeniti mišljenje te glasati za sporazum.

- Vidjet cemo što ce se dogadati do onda, mislim da moramo pomno promatrati i kakvu ce sudbinu sporazum doživjeti u Sloveniji. Moram naglasiti da mi je, prije svega, važna sredina iz koje dolazim, a to je Umag. Moji sugradani velikom vecinom ne podržavaju taj sporazum, stoga sam imala moralnu dužnost glasati u skladu sa sredinom iz koje dolazim.

- Poznato je da niste u sjajnim odnosima s celnicima IDS-a. Nedavno je tako župan Ivan Jakovcic izjavio da mu sve više slicite na HDZ-ovu saborsku zastupnicu koja koristi svaku priliku da ga napadne. Cini se da Jakovcic misli da ste opsjednuti njime. Pa, jeste li?


- (Smijeh) Ne. Naravno da nisam opsjednuta njime. No, neke njegove izjave ne odobravam. Cudi me što izjavljuje da izgledam poput HDZ-ovke, kad se on svojevremeno hvalio da je prijatelj s bivšim premijerom i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom. Njegovu izjavu smatram uvredom, ali mislim da je to rekao jer je bio zatecen mojom izjavom da su u Županiji vec dugo trebali znati da pulski aerodrom gubi status medunarodne zracne luke.

- No i Vaš stranacki kolega, ujedno podžupan Vedran Grubišic tvrdi da nije znao da pulskom aerodromu prijeti gubitak statusa medunarodne zracne luke.


- Ne znam kako to nisu mogli znati. Netko je morao sjediti u Nacionalnom odboru za pracenje pregovora s EU-om, a to što taj nije pratio sjednice i dokumente o kojima se raspravljalo ne može biti opravdanje. Konkretno, rijec je o Valeriju Drandicu, koji je na tom mjestu zamijenio Jakovcica, jer ovaj nije dolazio na sjednice. Cinjenica je da je to bilo na dnevnom redu Nacionalnog odbora. Stoga, ne znam zašto se župan uvrijedio. Njega ocito cudi kad netko iz istarskog SDP-a ima drugacije mišljenje od njega, ali neka ga to ne cudi.

INTEGRALNI INTERVJU BOJANA ŽIŽOVICA S TANJOM VRBAT DONOSI TISKANO IZDANJE GLASA ISTRE U SUBOTU

 

 


Podijeli: Facebook Twiter