Vrbat na celu umaškog SDP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tanja Vrbat izabrana je u nedjelju, na redovnim unutarstranackim izborima, za predsjednicu umaške podružnice SDP-a na mandat od cetiri godine. Informaciju nam je potvrdila Vrbat, inace saborska zastupnica.

Novoizabrana predsjednica bila je jedina kandidatkinja za tu funkciju, za što je trebala skupiti deset posto potpisa od ukupnog broja clanova podružnice. Dakle, od 68 clanova izborima se odazvalo 42, od kojih je 28 glasalo za Tanju Vrbat. Ostalo su bili nevažeci listici.

To je drugi put da je Vrbat na celu stranke, nakon što je prvi mandat odradila napola. Tada je zbog posla otišla u Zagreb - bilo je to 2006., a na mjestu celnika zamijenio ju je Slobodan Brajkovic.

Vrbat veli da joj se život promijenio ulaskom u Sabor nakon parlamentarnih izbora u studenom 2007. Naime, sada tri dana tjedno odlazi u Zagreb, tako da ima vremena baviti se funkcijom predsjednice stranke.

Unutarstranacki izbori su se, prema Statutu, morali održati prije izborne konvencije, koja je najavljena za 14. ožujka. Vrbat je najavila da ce tada izabrati dva potpredsjednika stranke i clanove Gradskog odbora.


Podijeli: Facebook Twiter