Vrbat medu 12 promatraca u Europskom parlamentu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski sabor danas je imenovao 12 zastupnika za promatrace u Europskom parlamentu. To su Ingrid Anticevic Marinovic (SDP), Biljana Borzan (SDP), Romana Jerkovic (SDP), Tonino Picula (SDP), Tanja Vrbat (SDP), Jozo Radoš (HNS), Milorad Pupovac (SDSS), Andrej Plenkovic (HDZ), Davor Božinovic (HDZ), Frano Matušic (HDZ), Nikola Vuljanic (Hrvatski laburisti) i Boro Grubišic (HDSSB).

Njihovo imenovanje kolege zastupnici docekali su aplauzom, a predsjednik Sabora Boris Šprem poželio im je puno uspjeha u radu.

Hrvatska ce u Europskom parlamentu do ulaska u clanstvo imati 12 promatraca, a nakon ulaska u EU 1. srpnja 2013. trebat ce organizirati izbore za 12 zastupnika u Europskom parlamentu.

Sabor je izmijenio Zakon o državnim službenicima, te na prijedlog Vlade uveo kategoriju službenika "dolaze i odlaze s ministrima" - rijec je o službenicima koji bi dolazili i odlazili s mandatom ministra, premijera ili potpredsjednika vlade. Ministrima se daje mogucnost da ih zapošljavaju u svojim kabinetima te oni ne bi mogli biti rasporedeni na druga radna mjesta u državnoj upravi.

Na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, razriješen je dosadašnji sastav Odbora za dodjelu državnih nagrada za znanost te imenovan novi sastav, iz reda sveucilišnih profesora i znanstvenika.

U tom ce Odboru tako sjediti Valter Boljuncic, Andrea Zlatar Violic, Nada Švob-?okic, Zvonko Kusic, Frano Barbir, Milorad Milun, Hrvoje Kraljevic, Daniel Rukavina, Petar Biljanovic, Josip Kovacevic, Jasminka Ledic i Ivo Pranjkovic (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter