Vratolomije na Mirni ostavljaju bez daha

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nevjerojatno, ali istinito. Skijanje na vodi moguce je i na Mirni. Najduža istarska rijeka oduševila je najbolje svjetske skijaše na vodi iz Francuske, Engleske i Njemacke, medu njima i viceprvaka Francuza Borisa Diomara. Nizak vodostaj nije sprijecio vrhunske profesionalce da svojim vratolomijama na briljama kod Cimosa snime reklamni materijal za novu kolekciju poznatog svjetskog proizvodaca opreme za ekstremne sportove.

Vratolomije u rijecnom koritu malobrojne gledatelje koji su se slucajno tamo zatekli doslovce su ostavile bez daha. "Cable wakeboard" - vožnja uz povlacenje užetom, a potom piruete pri skoku bili su im posebno atraktivni upravo zbog niskog vodostaja Mirne.

- Prekrasna zemlja, divni, prijateljski raspoloženi ljudi, netaknuta priroda, odgovorit ce na pitanje kakvi su mu utisci o Istri Boris Diomar. Svjetski viceprvak kaže da je rijeka Mirna u svom gornjem dijelu jako zanimljiva cak i za organizaciju natjecanja.

Uvijek u potrazi za novim, atraktivnijim odredištima, najbolji svjetski skijaši na vodi u Istru su stigli na poziv Daniela Šaškina. Vlasnik ski-lifta u Porecu poznati je hrvatski automobilist i poklonik ekstremnih sportova. Wakeboarding, poput ostalih ekstremnih sportova, u uzlaznom je trendu. U svijetu danas ima preko 200 ski-liftova, vucnica za wakeboarding i skijanje na vodi, od toga samo u Njemackoj oko 70, na prirodnim ili umjetnim jezerima. U Hrvatskoj ih ima nekoliko, medu njima je i onaj u Porecu.

Reklamno snimanje za novu kolekciju opreme tvrtke Soöruz u Buzetu znacajno je i za turisticki promidžbu. Slike s Buzetom u pozadini obici ce cijeli svijet. - Dolazak vrhunskih skijaša na vodi u Istru jedan je od nacina da se produži turisticka sezona i prilika da konacno pocnemo govoriti o turistickoj godini, a ne samo o turistickoj sezoni, kaže Šaškin. Konacno, dodaje Šaškin komentirajuci topli jesenji dan, na pocetku smo studenog, a u unutrašnjoj Istri još se uvijek može biti u kratkim rukavima.

U izboru mikrolokacije na Mirni, Šaškinu je pomogao dogradonacelnik Siniša Žulic. - Buzet je vec odavno poznat kao centar ekstremnih sportova pa bi se jedan takav novi sadržaj poput skijanja na vodi, zasigurno dobro uklopio u turisticku ponudu, rekao je Žulic.


Podijeli: Facebook Twiter