Vratiti ugled rukometašima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Boris Debeljuh novi je predsjednik muškog rukometnog kluba «Rovinj», jednoglasno je odluceno na iznimno posjecenoj izbornoj skupštini. Mjesto dopredsjednika preuzima Srecko Ponka, a uz njih dvojicu proširenom Upravnom odboru pridružili su se Alen Jašarevic, Ivica Gašpic, Giovanni Sponza i Žarko Bajin, uz Branka Rajka koji ostaje iz prošlog mandata. Odabrani su još i clanovi Nadzornog odbora te Stegovnog suda.

Veliki interes za ovu skupštinu vladao je zato što je rovinjski rukomet zadnjih godina, po mišljenju mnogih koji ga prate, pao na alarmantno niske grane. Ponajviše se to odnosi na seniorsku momcad, koja se ne uspijeva izvuci iz klinca Trece hrvatske rukometne lige - zapad, što je više nego skromno s obzirom na tradiciju i prijašnje rezultate.

Iz izvještaja koji je za proteklo petogodišnje razdoblje podnio bivši predsjednik Ardiano Nadišic vidljivo je da klub broji više od sto clanova i da je kod mladih kategorija primjetan napredak. Ulagalo se i u školovanje strucnog kadra, a seniorskoj momcadi je jednako tako pružen maksimum u sklopu mogucnosti. Proteklu se godinu poslovalo s pozitivnom nulom, što znaci da nema nikakvih dugovanja. Medutim, nitko nije znao ili htio objasniti zašto je u proteklih nekoliko godina velik boj igraca otišao iz «Rovinja». To ce biti vjerojatno jedna od važnijih stvari koje nova uprava mora riješiti.


Podijeli: Facebook Twiter