Vratite nam analogni signal!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda se talijanski ministar gospodarskog razvoja Paolo Romani proteklog svibnja sastao s ministrima Gordanom Jandrokovicem i Božidarom Kalmetom te obecao da ce najkasnije do ljeta riješiti problem ometanja hrvatskog TV signala, cinjenica je da ni sada, sredinom srpnja, kvalitetne i stalne slike na malim ekranima nema.

Gradani od Savudrije i Poreca pa sve do Pule i dalje se žale našim dopisništvima zbog nemogucnosti gledanja hrvatskih televizijskih programa. Problem je u talijanskim privatnim postajama, koje su još lani u prosincu debelo pojacale signale i tako kršeci medunarodne sporazume i frekvencijske planove uzurpirale hrvatski televizijski eter.

Sve što su politicari - koji jedini mogu riješiti ovu neugodnu situaciju - dosad poduzeli i još poduzimaju, sudeci prema pristiglim informacijama iz Ministarstva vanjskih poslova RH, nije donijelo ništa konkretno. Istrani su s pravom bijesni i razocarani.

- Poštovani novinari Glasa Istre, molio bih da napravite medijski pritisak i reportažu o ovoj sprdnji s digitalnim signalom i neucinkovitosti odgovornih buduci da mjesecima na podrucju Umaga, a pogotovo u Savudriji, ne vidimo ni jedan jedini hrvatski program, dok racuni i kamate redovito stižu na naplatu. Želimo da nam se vrati analogni signal, napisao je redakciji citatelj Admir Alagic iz Savudrije.

Njegova majka Asima zbog toga šest mjeseci nije htjela placati TV pretplatu, ali na kraju je prošla još skuplje - HRT joj je zaprijetio ovrhom pa je uz iznos duga morala platiti i kamate.

Porecan Matija nazvao je HRT u Zagreb, gdje su mu porucili da to mogu riješiti iskljucivo politicari. Naglasio je da više ne želi placati pretplatu za "crnu sliku", kako je nazvao svoj televizor.

- I istarski župan javno je prije pet mjeseci rekao da ce se ukljuciti u rješavanje problema i cak je izjavio da ce Istrane pozvati da ne placaju TV pretplatu, ali ocito ga više nije briga. Meni je stvarno pukao film! Vrijeme je da se i gradani napokon probude i reagiraju, samo šute, kao da žele robovati, žestio se mladi Porecan. (Tanja KOCIJANCIC)

CIJELI TEKST MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter