Vratit ce se purani u Barban

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošla je godina i pol otkad su djelatnici s Purisove farme u blizini Barbana odnijeli posljednje preostale purane i zakljucali hale farme koja je uspješno radila od 1978. godine. Odredeni dio radnika prerasporeden je na druga radna mjesta, a dio njih je na cekanju, no i jedne i druge zanima kada ce i hoce li uopce ova farma ponovo poceti s radom.

Nadu u povratak na posao vratio im je nedavni poziv iz središnjice Purisa u Pazinu kada su im rekli da svaki dan moraju obici barbansku farmu, pokositi travu i pocistiti što treba. A cišcenja je bilo napretek buduci da se limene hale zbog dugogodišnjeg neodržavanja raspadaju.

- Vjetar i kiša cine svoje, pogotovo ova nedavna olujna nevremena što su podigla velike komade lima s krovova hala i nosila ih svuda naokolo. Sada farma još gore izgleda, postala je ruglo koje moramo gledati svaki dan kada prolazimo barbanskom zaobilaznicom. Iskreno, malo nam je cudno da su dozvolili da jedna tako uspješna farma propadne, da prestane s radom, i to baš u trenutku kad je Gavrilovic preuzeo Puris, kaže opcinski procelnik Aldo Osip.

Pomocnik direktora Purisa Ljubomir Antunovic odbacuje ovakve kritike napominjuci da im vec sada postojeci kapaciteti na drugim farmama nisu dovoljni.

- Vec kad smo preuzeli tu farmu, ona je bila u lošem stanju, i morali smo je privremeno zatvoriti da vidimo što i kako možemo s njom napraviti. Buduci da za sada veci zahvati njene modernizacije i eventualnog širenja moraju pricekati bolja vremena, ici ce se tek u njenu djelomicnu sanaciju da je se dovede u funkcionalno stanje, i to cim prije, odgovara Antunovic. Prema planovima, farma bi ponovo trebala otvoriti svoja vrata u lipnju, no radit ce s tek 50 posto kapaciteta.


Podijeli: Facebook Twiter