Vratio Slovencu izgubljeni novcanik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svjedoci smo svakodnevnih negativnih dogadaja kojih su mediji prepuni, ali u životu ima i svijetlih primjera koje nam daju pošteni ljudi. Sasvim slucajno doznali smo za gestu susretljivog ali samozatajnog Bore Brkica koji ima štand na umaškoj tržnici.

Upravo ondje je prošlog tjedna pronašao lisnicu slovenskog državljanina u kojoj su bili gotovo svi dokumenti, ali i poprilicna svota novca. Sve je to bez dvojenja vratio vlasniku.

- Malo samo ostao zbunjen kada sam ušao u toalet i na polici ugledao obimnu lisnicu. Kako bi doznao što mi je dalje ciniti, pogledao sam unutra. Iz podsvjesnog straha pokazao sam novcanik nekim znancima, da ne bi slucajno vlasnik rekao da je u njemu bilo tko zna što. Nikad se ne zna. Na srecu, unutra je bila vizit-karta i sve je prošlo u najboljem radu. Nazvao sam vlasnika, autoprijevoznika iz Ljubljane koji je sa suprugom došao po lisnicu. Bio je presretan, pocastio me picem i zahvalio se, nudeci nagradu koju nisam uzeo. Sretan sam kao i on, stekao sam jednog prijatelja više i to u susjednoj državi, kazao je skromno junak ove price.

Boro Brkic jedva je pristao razgovarati za novine, jer je smatrao da je to što je ucinio sasvim normalna i uobicajena gesta.


Podijeli: Facebook Twiter