Vratio se nakon 11 god. šetnje po svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je njegova mala firma bankrotirala 2000. godine, Jean Beliveau (56) je krenuo trcati po svijetu. Medutim, usporio je i prehodao 64 zemlje na 75.000 km

Kanadanin Jean Beliveau (56) otišao je od kuce nakon što je bankrotirao prije 11 godina. Vratio se u Montreal u nedjelju. Izjavio je kako je prava misija bila potaknuti svoju i druge zemlje da stvore "ministarstva mira".

"Svi smo razliciti i to je divno na Zemlji... Razlicite smo boje, razlicitih uvjerenja i razlicitih politickih sustava", rekao je Jean i dodao kako moramo stvoriti harmoniju medu notama.

Napustio je Montreal na 45. rodendan, 18. kolovoza 2000. godine. Planirao je trcati po svijetu kako bi lakše prebolio bankrot svoje male tvrtke, piše ABC.

Trcao je do Atlante i Georgije, a tada je usporio i poceo šetnju po svijetu. Prešao je 75.000 kilometara i 64 zemlje. Tijekom 11 godina prelazio je pustinje i planine. Zaljubio se u Meksiku na devet dana, nosio turban i dugu bradu hodajuci Sudanom, jeo zmije u Kini, a s Filipina ga je ispratila naoružana vojska.

Na svecanom doceku bila mu je majka koju nije vidio svo ovo vrijeme i dugogodišnja djevojka Luce Archambault s kojom ima dvoje djece. Posljednjih nekoliko kilometara s njim je prešlo stotinjak fanova.


Podijeli: Facebook Twiter