Vratili ukradenu Hondu, ali "nabrijanu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kradljivci automobila najcešce odabiru visokoserijska vozila jer ih je najlakše prodati u dijelovima te im je najteže uci u trag. Upravo to su njujorški policajci rekli uciteljici Amandi Pogany kada je prije tri godine ukradena njena Honda Accord.

Ipak, da i nesretne price katkad imaju sretan završetak, dokazuje upravo ovaj slucaj. U raciji na sumnjivu mehanicku radionicu policija je zaplijenila citav niz vozila, izmedu ostalog i Hondu Accord iz 1996. kojoj je bio uklonjen broj šasije. Analizom dijelova policajci su uspjeli uci u trag izvornom vlasniku te je automobil vracen uciteljici s nekoliko bitnih razlika.

Kupac koji je od kradljivaca preuzeo automobil zamijenio je motor, snažnijom VTEC-jedinicom, automatski mjenjac rucnim te je na automobil montirao aluminijske naplatke, cime je znatno povecao vrijednost vozila.

31-godišnja uciteljica koja se trenutno bori s birokracijom kako bi dobila novi broj VIN i ponovno registrirala vozilo priznala je da automobil još nije vozila. Nije, naime, još naucila voziti automobil s rucnim mjenjacem.


Podijeli: Facebook Twiter