Vrati se, Babo, i zaposli nas!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko dvije i pol tisuce ljudi doputovalo je danas u Pulu kako bi cestitalo 70. rodendan Fikretu Abdicu Babi, nekadašnjem politicaru i poduzetniku iz Cazinske krajine koji služi zatvorsku kaznu zbog ratnog zlocina. Iako ce rodendan imati tek u utorak, njegovi štovatelji su došli danas u, za vecinu, neradnu nedjelju, iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Dakako, najviše ih je bilo s podrucja Velike Kladuše.

Abdic je poznat i kao bivši direktor prehrambene kompanije Agrokomerc. Skup je održan na parkiralištu Rojca gdje je bilo parkirana nekolicina automobila i 36 autobusa na kojima je bio obješen velik transparent "Na svijetu ima puno voda, ali samo je jedan Fikret Abdic Babo". Bilo je skandiranja i neuspješnog prizivanja Babe da se pojavi na udaljenom zatvorskom oknu. Osim što su mu došli cestitati rodendan, okupljeni su izjavili da održaju sjecanje na slavne dane Agrokomerca i izrazili nadu da ce im se vratiti njihov Babo i ponovno ih zaposli.

Skup su organizirali predstavnici brojnih nevladinih udruga i Demokratske narodne stranke koji su i posjetili Babu u zatvoru zajedno s njegovim kcerima i sinom.


Podijeli: Facebook Twiter