Vrata porečke Hitne pomoći otvorena non-stop

Hitna medicinska pomoć u Poreču (M. MIJOŠEK)
Hitna medicinska pomoć u Poreču (M. MIJOŠEK)

Od početka listopada do kraja ove godine u porečkoj će Hitnoj medicinskoj pomoći, uz postojeći tim T1 (vozač, liječnik i medicinska sestra) koji financira HZZO, u noćnim satima djelovati tim T2 (vozač i medicinska sestra), koji će stalno biti u pripravnosti, tako da će vrata Hitne uvijek biti otvorena, informacija je koju je na protekloj sjednici Gradskog vijeća iznijela dogradonačelnica Nataša Basanić Čuš.

Rekla je da se o ovoj temi na Gradskom vijeću već dvije i pol godine intenzivno raspravlja, iako je riječ o odgovornosti Ministarstva zdravlja i onome što ono nije uredilo za Poreč i Poreštinu.

- Cijelog ljeta iniciramo razgovore, a tek 9. rujna obratila nam se ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu dr. Ksenija Družetić Božić. Poslala nam je dvije ponude i opomenu da se ne bismo trebali konzultirati sa svojim dugogodišnjim i kompetentnim voditeljem Hitne dr. Davorinom Stipićem jer je za sve zadužena ona, koja i odlučuje.

To je treći nadstandard Hitne pomoći koji propisujemo ove godine, nakon što je župan Valter Flego od ministra Rajka Ostojića dobio odobrenje da specifične zajednice udaljenije od bolnica, poput Poreča, mogu same financirati nadstandard, što nam ranije nisu dali, rekla je dogradonačelnica. (V. HABEREITER)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter