Vranjanska svita prodrmala Circolo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Železnickom kulturno-umetnickom društvu "Dule Milosavljevic - Žele" iz Cacka cak ni premala pozornica labinskog Malog kazališta nije zasmetala da prikaže svu širinu svog folklora u sklopu Dana kulture u Istri. Ansambl je lepršavim i uvježbanim kolopletom igara, uz pratnju narodnog orkestra, prštajucom energijom magnetizirao publiku pa je ova pulsirala u njihovu ritmu gotovo sat i pol.

Društvo se, osim spletom tradicionalnih pjesama, predstavilo s pet koreografija koje potpisuju Branko Markovic, Vlasta Jovanovic te umjetnicki voditelj Zoran Jeftic: igrama iz Šumadije, Leskovca i Vranjskog polja, Vlaškim igrama te Vranjanskom svitom. Potonje je kolo, u skladu s najavom predstavnice KUD-a Zorice Kneževic, koja ga je nazvala biserom njihova folklora, ostavljeno za - veliko finale.



Glanc na nastup udaren je pri kraju te tocke, kada se solistica perolakih pokreta popela na bubanj tapan i ondje nastavila plesati. Jednog je gledatelja raspoloženje ponijelo toliko da je uzviknuo: "E, majka vas rodila, svaka cast, sve vas vodim kuci na veceru!".

Nižepotpisani je, pak, Circolo napustio posramljen jer ga je dosad na Cacak asocirala samo pjesma Lepe Brene i naslov posljednjeg albuma Leta 3. Srecom da postoji fejsbuk i prilika za iskupljenje putem lajkanja ovog 77 godina starog KUD-a koji broji 270 clanova u djecjem, pripremnom i prvom ansamblu, odnosno ženskoj i muškoj pjevackoj skupini te orkestru. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter