Vranja: Na ulazu u spilju pronađena ručna bomba

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Djelatnici Protueksplozivnog odjela PU istarske su u ponedjeljak popodne uništili ručnu bombu tipa M iz Drugog svjetskog rata kod mjesta Vranja nedaleko od Lupoglava.

Pazinska policija je u popodnevnim satima zaprimila dojavu građana da je na ulazu u spilju pronađena bomba. O svemu su odmah obaviješteni djelatnici Protueksplozivnog odjela koji su obavili očevid i bombu odmah uništili.

Policija podsjeća da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Drugog svjetskog rata, ali i onih novijeg datuma te da u slučaju pronalaska obavezno treba obavijestiti policiju koja će se pobrinuti oko uklanjanja. Građane se upozorava na oprez te da nikako sami ne uklanjaju sumnjiva tijela. Takvih sredstava najčešće ima na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te se mogu pronaći prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

O pronalasku potrebno je izvijestiti policiju na 192 te će na teren biti upućeno specijalizirano osoblje za uklanjanje. Policija također podsjeća građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter