Vragolovichev blues u Gandusiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji rovinjske Udruge za promicanje glazbene kreativnosti "Buka" iz Rovinja, u kazalištu Antonija Gandusija sinoc je publika imala prilike uživati u koncertu Ivana Vragolovicha i njegovog prateceg benda. Uz Vragolovicha, nastupali su Jura Geci za elektricnom gitarom, na bubnjevima Ante Prkin te za kontrabasom Mario Žuvela.

Glazbenici su uprilicili dvosatni koncert koji je bio premijera albuma snimanog u Sun Studios (Memphis, SAD) pod nazivom "I'm a Man", koji izdaje Croatia Records. Koncert se ujedno snimao te ce biti izdan i u audio-video obliku. Publici stoga ponavljanje pojedinih pjesama zbog boljeg zvuka ili izvedbe nije smetalo.

Sve je prošlo u opuštenoj, ležernoj atmosferi i neposrednoj komunikaciji publike i glazbenika, ali nadasve uživanju u živoj svirci s puno energije i entuzijazma te humora. Na repertoaru su bile skladbe koje piše sam Vragolovich, poput "Only Sky is the Limit", "Devil Man", "Dirty City Roads", a za kraj su, izmedu ostalog, publici odsvirali i njihovo videnje Cohenove "Dance Me to the End of Love".

Inspiraciju Vragolovich, glazbenik iz Slavonskog Broda, nalazi u raznim žanrovima - folku, bluesu, rocku, a nadahnjuju ga glazbenici poput Neila Younga, Toma Waitsa i Townesa van Zandta. Na glazbenoj je sceni od 2006. kada uživo snima i prvi vlastiti promocijski CD i DVD. U proteklih pet godina biografija mu je sve zanimljivija te puna nagrada i zavidnih nastupa i gostovanja u brojnim hrvatskim i stranim klubovima te na velikim hrvatskim festivalima kao predizvodac grupama Urban &4, Majke, Stefanovski trio.

Na Vip Inmusic Festivalu 2008. nastupio je kao jedini hrvatski izvodac na glavnoj pozornici te kao predgrupa slavnom Nicku Caveu i njegovom pratecem bandu. Na Art & Musicu u Puli 2008. jedan je od osam finalista u medunarodnoj natjecateljskoj kategoriji, na Harteri u Rijeci nastupa kao pobjednik natjecaja "Oderi Na Harteri 2009". Više puta je nastupao i u legendarnom jazz klubu BP Club, a bio je predizvodac na koncertu blues sviraca Johnnyja Wintera.

Vragolovich je pobjednik 1. Croatian Blues Challangea, te je nastupao na 26. International Blues Challengeu u Memphisu u SAD-u.


Podijeli: Facebook Twiter