Vracaju se The Stone Roses

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stone Roses, jedan od najutjecajnijih svjetskih bendova s prelaza 80-ih na 90-e godine prošlog stoljeca, najavio je na konferenciji za novinare u Londonu svoje ponovo okupljanje 15 godina nakon raspada, prenosi BBC.

Clanovi benda ce svirati dva koncerta u rodnom Manchesteru 29. i 30. lipnja prije odlaska na svjetsku turneju. Frontmen grupe Ian Brown izjavio je da je obnovljeno njegovo prijateljstvo s gitaristom i suautorom pjesama Johnom Squireom i grupa ce uskoro objaviti novi album.



Stone Roses raspali su se nakon samo dva objavljena albuma 1996. godine. Njihov debitantski album "Stone Roses" i danas se smatra jednim od najvažnijih albuma svih vremena.

U Britaniji je osvojio nagrade za album godine, singl godine (Fools Gold), a grupa je proglašena i najboljim novim i najboljim bendom opcenito.

Bend je bio predvodnica nezavisne manchesterske rock scene krajem 80-ih i pocetkom 90-ih i smatra se najzaslužnijom za obnovu britanske gitaristicke glazbe i pojavu pravca kasnije nazvanog britpopom.

Na turneju ce krenuti najpoznatija postava benda, s Brownom, Squireom, basistom Manijem i bubnjarom Renijem.


Podijeli: Facebook Twiter