Vraca se umaški Omega Lithium

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška grupa Omega Lithium ozbiljno i vrijedno nastavlja graditi svoju inozemnu karijeru novim albumom "Kinetik", koji njemacka diskografska kuca Drakkar Entertainment/Sony Music u Europi izdaje 27. svibnja, dok je za 7. lipnja planiran proboj na sjevernoamericko tržište.

S domacim ce fanovima to proslaviti 20. svibnja u rijeckoj Stereo dvorani, prvim hrvatskim koncertom nakon dvogodišnje stanke (ako izuzmemo prošlogodišnji zagrebacki nastup kao predgrupa Paradise Losta). I to, kako najavljuju, "velikim showom prepunim iznenadenja, vatre i zvucno-vizualnih efekata", uz suport rock i metal snaga Soul Display iz Labina, Monox iz Rijeke i MBurns iz Crikvenice. 

Koliko se toga promijenilo od pocetaka 2007. i diskografskog prvijenca "Dreams in formaline" iz 2009., kako danas zvuce i izgledaju Mya Mortensen (vokal), Malice Rime (gitara), Zoltan Harpax (bas) i Thorsten Nihill (bubnjevi), lako je otkriti na youtubeu, gdje je odnedavno dostupan najavni videospot, vizualno atraktivan i u liniji sa svjetskim trendovima "Dance with me", koji na ironican nacin govori o seksu, drogama i partyjima.



Mali nagovještaj daje stilska kovanica "industrial dance rock", koju su im prišili njemacki casopisi posveceni alternativnoj glazbi, poput Zillo Music Magazina, Sonic Seducera i Orkusa, doznajemo od Malicea. Na službenoj web stranici Omegalithium.com moguce je ne samo glasati za uspon "Dance with me" na top listi MTV-a Adria, vec i besplatno skinuti novu digitalnu singlicu "Colossus" s tri dosad neobjavljene stvari  - "Colossus", koja ce se naci na "Kinetiku", demo-snimkom "Syringe Nation" i remixom Stigmate (hvaljenog singla s prvog albuma, koji je dostigao cetvrto mjesto na spomenutoj top listi), naslovljenog "8-Bit Nintendo Remix".  

Jedanaest novih pjesama (i dodatna "Kinetik - Mechanic Remix" - na limitiranoj ediciji) raznolike tematike, u kojima ima i zacudnih i naizgled nespojivih detalja, poput klape u "Strip me" i sopele u "Breaking", snimljeno je u Horus Sound Studiju u Hannoveru (u kojemu su radili i Helloween, HIM i Guano Apes) i Umagu, sa slovenskim producentom Žarom Pakom (Siddharta) i Maliceom Rimeom prvi put kao koproducentom.

Nakon koncerta u Rijeci, Omegu Lithium ce uskoro biti moguce cuti i na brojnim europskim pozornicama. Zanat su proteklih godina ispekli svirajuci na velikim europskim festivalima i s rock metal atrakcijama, poput Subway to Sally, Arch Enemy i Moonspell te su, kako kaže Malice, spremni potvrditi stecenu reputaciju kvalitetnih live performera. (K. FLEGAR)

Karte u pretprodaji
Karte za rijecki koncert moguce je kupiti u pretprodaji za samo 25 kuna, i to u umaškom caffe baru Buoni amici, u pulskoj Mimozi i u Dallas shopu u Rijeci.


Podijeli: Facebook Twiter