Vraca se Budiša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HSLS ce biti jasniji i glasniji, ponovio je i u subotu novoizabrani šef te stranke Darinko Kosor, da bi odmah nakon toga na pitanje o politickoj odgovornosti i potrebi smjene ministra Božidara Kalmete zbog afere u Hrvatskim autocestama odgovorio: "Mi se u to ne želimo miješati, odluka je na HDZ-u."

"Imamo koalicijski sporazum, svatko odgovara za svoje ljude", kazao je Kosor i ustvrdio da postoje dvije vrste odgovornosti - kaznena i politicka, te dodao da ocekuje da se, što se tice politicke odgovornosti, povuku odredeni potezi.

Pohvalivši premijerku Jadranku Kosor i njezinu borbu protiv kriminala, Kosor je naglasio da ce inzistirati da se još brže radi na tim procesima, ali i dodao da HSLS kao stranka sa svega dva zastupnika ne može raditi cuda. Tek nakon novinarskog inzistiranja da se izjasni o Kalmetinoj sudbini, Kosor je kazao da ocekuje da se povuku odredeni potezi na tragu politicke odgovornosti.

Najavio je da ce Dražen Budiša do Nove godine obnoviti clanstvo u HSLS-u te ce novo vodstvo uskoro odluciti koga ce i kada podržati u predsjednickoj utrci. "Mislim da je dobro da covjek koji je osnivao stranku i bio njen dugogodišnji predsjednik bude ponovo i formalno clan stranke", rekao je Kosor.

Nakon što je prije dva tjedna izabran novi predsjednik, u subotu je formirano novo vodstvo te stranke u kojem je napravljen balans izmedu novih i starih kadrova. Bivša predsjednica ?urda Adlešic postala je šefica Središnjeg vijeca HSLS-a, Hrvoje Vojkovic i Stanko Zrilic i dalje su potpredsjednici stranke, a politicka tajnica ostaje Dorica Nikolic. Nove snage u vrhu stranke predstavljaju Sandro Jurman i Karin Fenjveši, izabrani za potpredsjednike, te još desetak clanova predsjedništva stranke koje je u to tijelo imenovao sam Kosor.


Podijeli: Facebook Twiter