Vožnja biciklom uz stanice s gurmanskim stankama

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Danas i sutra, biciklistima, rekreativcima ali profesionalnim sportašima Rovinj će ponuditi tradicionalni Weekend bike&gourmet tour. Svi koji žele uživati u prirodi, ali i istarskim delicijama moći će, tijekom dvodnevnog druženja birati između četiri mogućnosti.

Konkretno, danas, 7. listopada na kružnoj stazi Monti moći će izabrati između rekreativne rute Hobby, u dužini od 43,8 kilometara ili rutu Sport dužine 57,3 kilometra. Dan kasnije, na kružnoj stazi Mare, također se nudi kraća ruta Hobby, duga 38 kilometara te ruta Sport duga 52,2 kilometar. 

Vožnja biciklom starta u 10 sati 

Konkretno, vožnja po biciklističkoj stazi Monti, starta u 10 sati s parkirališta sportskog centra hotela Eden. Prva grupa s kraćom stazom vozit će se makadamskim i šumskim putovima do uspona na brdo sv. Martin, nastavlja se stazom kažuna, preko Šorići do Pižanovca. Slijedi vožnja preko stancije Bembo i područja Čubani do Vešta, Polara, Kuva opet do mjesta polaska. Grupa Sport, s brda sv. Martin spušta se u Limski dragu, nastavlja put Dvigrada, Golaša, Pižanovca do stancije Bembo i kao "kraća" tura vraća se na mjesto polaska. Na obje su rute predviđene gurmanske stanke, pa će vidikovac sv. Martin biti u znaku raznih narezaka, sireva, salata, povrća, park Histria Aromatica prirodnih sokova, dok će Agroturizam Mofardin ponuditi mesni pjat, paštu s pršutom i gljivama, salatu i krostatu od smokava.

U nedjelju, pokret biciklista također je najavljen za 10 sati. Obje ture, kreću se biciklističkom stazom Vistrum, koja prolazi kroz Park šumu Zlatni rt i nastavlja vožnju uz more do uvale Škarabe, preko Kuva, Villas Runina i Polara do Cisterne, i opet nadalje prema Paludu do uvale San Polo, gdje se grupe razdvajaju. 

Carpaccio od tune i koktel od kozica 

Hobby nastavlja vožnjom preko Sarizola, Madonne do Campo do gradine Monkodonjo, nakon čega slijedi spust do Kokuletovice. Grupa Sport kretat će se dužom dionicom koja obuhvaća uvalu Maricio, stanciju Meneghetti, Bale, Stanciju Mušego pa preko Madonne di Campo i Monkodonjo, ponovno do Kokuletovice, odnosno Edena. Za obje ture u uvali San Polo, najavljena je piknik stanka (salata od morskih plodova, slani sardoni, marinirane srdele, carpaccio od tune, koktel od kozica), te ručak u restoranu Feral gdje će ih dočekati Feralova terina od orade, filet brancina uz kaše od maslina s palentom, domaći kruh, domaća voćna savijača, domaće fritule. Organizator Weekend bike&gourmet toura su hotelijersko - ugostiteljska kuća Maistra i Turistička zajednica Grada Rovinja. Ovisno o rutama i željama, cijena programa bez smještaja po osobi i za jedan dan iznosi 180 kuna, odnosno 340 za paket od dva dana. Ukoliko je uključen i smještaj, primjerice za noćenje u dvokrevetnoj sobi u Amarinu potrebno je izdvojiti 370, odnosno 450 kuna ako je u pitanju hotel Eden. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter