Vozio pulskom Rivom s 2,23 promila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom proteklog vikenda na istarskim se prometnicama dogodilo 43 prometne nesrece u kojima su dvije osobe teško, a 16 lakše ozlijedeno. U 32 prometne nesrece zabilježena je materijalna šteta. Najviše nesreca dogodilo se na podrucju Pule (14), zatim Poreca (11), Umaga (8), Rovinja (7), Buja (2) i Buzeta (1), dok na podrucju Labina i Pazina nisu evidentirane prometne nesrece. U subotu je zabilježeno 18, u nedjelju 14, a u petak najmanje - 11 prometnih nesreca.

U usporednom vikendu prošle godine na podrucju PU istarske dogodilo se 49 prometnih nesreca, u kojima su teže ozlijedene tri, a lakše 11 osoba. U 37 prometnih nesreca evidentirana je materijalna šteta.

Najcešce greške kod prometnih nesreca bile su oduzimanje prednosti prolaska (11), brzina (7), i vožnja pod utjecajem alkohola (5). Na podrucju Pule i Poreca po dva su vozaca izazvala nesrecu pod utjecajem alkohola, a na podrucju Umaga jedan. Evidentirano je 290 prometnih prekršaja, kontrolirano je 413 vozila, a iz prometa je iskljuceno 14 vozaca i devet vozila.

Pulska je policija u nedjelju oko 3.50 sati u Puli u ulici Riva zaustavila 36-godišnjaka s podrucja Fažane koji je upravljao Renaultom pod utjecajem 2.23 promila alkohola u krvi. Vozac se trijeznio u posebnim policijskim prostorijama.

Najviše je evidentirano prekršaja brzine (81), nepropisnog pretjecanja(43), vožnje pod utjecajem alkohola (12), nekorištenja sigurnosnog pojasa (11), vožnje neregistriranim vozilom (9), nekorištenja i nevezivanja zaštitne kacige (3), upravljanje bez vozacke dozvole (1), i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje (1).


Podijeli: Facebook Twiter