Vozio bez dozvole i s lažnim tablicama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za muškarca kojeg su porecki policajci u nedjelju oko 10 sati uhitili kod rotora u Kufcima, a radi se o 43-godišnjaku iz Gracišca, ustanovljeno je da je sjeo za upravljac prije stjecanja prava, kao i da je na Peugeotu 205 u kojem je zaustavljen s prednje i stražnje strane imao nepripadajuce registracijske tablice oznake. Stoga ce protiv njega biti podnijeta kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava, a zbog pocinjenih prometnih prekršaja bit ce sankcioniran u prekršajnom postupku.

Istarska policija izvijestila je da su prometni plavci prilikom kontrole prometa križanju županijske ceste i mjesta Vranici pokušali zaustaviti automobil Peugeot 205 pulske registracije koje se kretalo iz smjera Poreca prema Višnjanu. Buduci da se vozac nije zaustavio, ophodnja je krenula za njim. Vozac se oglušio i na zvucne i svjetlosne signale da stane, te je nastavio vožnju prema Kukcima.

Neposredno prije kružnog toka, muškarac za upravljacem Peugeota pretekao je VW Golf nakon cega jee zbog neprilagodene brzine u rotoru izgubio nadzor nad automobilom i udario kotacima u nogostup. Nakon toga Peugeot se nastavio nekontrolirano kretati, no nedaleko od kružnog toka, nakon što su na autu pukle dvije gume, vozac je ipak stao te je tada legitimiran, uhicen i odveden u postaju na obradu. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter