Vozio autocestom s 4,72 promila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacka policija uhvatila je 54-godišnjaka koji je autocestom prema Karlovcu vozio s cak 4,72 promila alkohola u krvi, što je za prosjecnog covjeka smrtonosna kolicina.

Pijani vozac golfa rijeckih registarskih oznaka uhvacen je u subotu oko 11 sati na autocesti A1, a pošto mu je "dragerom 7410+" izmjerena kolicina alohola u krvi kakvu u policiji ne pamte, prevezen je vozilom hitne pomoci na medicinsku obradu, izvijestila je danas zagrebacka policija.

Muškarac je uhvacen u akciji pojacanog nadzora prometa u kojoj je zagrebacka policija od 2. do 4. prosinca otkrila 154 prometna prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja te je oduzela 139 vozackih dozvola i iz prometa iskljucila 164 vozaca.

U akciji je uhvaceno i 16 pijanih vozacica, a rekorderka je 30-godišnjakinja kojoj je prekjucer ujutro na Zagrebackoj aveniji izmjeren 1,51 promil.

Policija je 34 osobe zadržala dok se ne otrijezne, a 19 ih je uhitila i privela na sud. Od 12 vozaca testiranih na droge u jednog je u organizmu utvrdena droga.


Podijeli: Facebook Twiter