Vozilom u Neretvu, utopila se dva mladića i dvije djevojke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četvero hrvatskih državljana, dvije djevojke i dva mladića iz Vinkovaca i okolice, utopilo se nakon što se jutros oko 10 sati vozilo vinkovačkih prometnih oznaka survalo u Neretvu sjeverno od Mostara, a samo jedan putnik se uspio spasiti i isplivati, potvrdio je za Hinu glasnogovornik Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

"U vozilu Škoda Fabia koje se survalo u Neretvu nalazile su se dvije mlađe muške osobe inicijala V. B. (1991.) i T. V. (1995.) i dvije djevojke, Š. A. (1993.) i T. V. (1995.), dok se mladić D. R. (1995.) uspio spasiti tako što je isplivao iz Neretve", rekao je Marić za HINA-u. 

Po njegovim riječima, na mjestu događaja su spasilačke ekipe s timom ronilaca koji tragaju za utopljenicima. U međuvremenu je stigla i dizalica koja će pokušati izvući vozilo koje se nalazi na dubini od 10 do 15 metara ispod površine rijeke. 

Preživjeli je vozilom koje se kretalo iza njih prebačen u Kliničku bolnicu u Mostaru, gdje mu je ukazana pomoć i gdje je dao iskaz policiji, u kojem je naveo da su se u vozilu nalazile još četiri osobe. 

Glasnogovornik MUP-a je rekao kako su sve osobe koje su se nalazile u vozilu iz Vinkovaca ili okolice, pojasnivši da se nesreća dogodila kad je vozilo prednjim dijelom udarilo u brdo, nakon čega je vozač izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u Neretvu. 

Mediji u Mostaru navode da su stradali bili studenti na sveučilištu u Mostaru koji su bili na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter