Vozilom Hitne odnijeli vecu kolicinu zlata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vecu kolicinu zlatnih ogrlica, prstenja i naušnica odnio je nepoznati pocinitelj iz zlatarne Veritas u Dekumanovoj ulici u Porecu u srijedu ujutro oko 5 sati. Vlasnik Gjon Berisha (45) iz Poreca oštecen je za velik novcani iznos.

- Ne znam kolika je šteta, više cu vam reci nakon inventure. Šteta ne iznosi sigurno 10 milijuna kuna, ali je puno veca od 200 tisuca kuna. To je sve što vam za sada mogu reci, rekao nam je Berisha.

Spektakularna krada izvedena je navodno vozilom Hitne medicinske pomoci. Domišljati lopovi na takav su nacin izveli kradu upravo iz razloga što je u tom dijelu grada promet dozvoljen samo dostavnim i interventnim vozilima.

Navodno su u stari grad ušli pomocu kartice koju koriste sva javna gradska poduzeca i interventne službe. Spekulira se da su sve snimile nadzorne kamere.

- Tamo gdje se dogodila krada Usluga uopce nema nadzornih kamera. Naše su kamere u parkirnim zonama. Nadzorna kamera postoji na rampi na ulazu u stari grad, ali po mojem mišljenju iz tih snimki se ne može mnogo vidjeti. Može se prepoznati eventualno tip vozila, ali tko je vozac na snimci se ne može vidjeti.

Inace imamo dipecerski centar. Rampa, koja se za ulaz u stari grad nalazi na rivi, može se iz tog centra podignuti, no Hitna pomoc ima karticu i sama si podiže rampu, baš kao i sve ostale javne i interventne službe.

Nemam informaciju da je netko od dispecera podigao rampu vozilu Hitne pomoci, rekao nam je šef parkinga u poreckom gradskom poduzecu Usluga Srecko Božic.

Policija o kradi zlata u interesu istrage nije htjela iznositi detalje, baš kao niti potvrditi da su se lopovi u porecki stari grad dovezli vozilom Hitne medicinske pomoci.

Iz policije su rekli da u posljednje vrijeme nisu evidentirane krade ovakvih ili pak vozila koja bi mogla podsjecati na ona Hitne pomoci, poput kombija koje koriste neki domovi za starije osobe.

Bitno je napomenuti da se rashodovana vozila Hitne pomoci ili ona koja su još u voznom stanju prodaju putem javne dražbe. Moguce je stoga da su kradljivci operirali iz takvog jednog kombija. Nakon ove krade policija nije pronašla kombi koji bi bio slican ovome kojim je navodno pocinjena krada.


Podijeli: Facebook Twiter