Vozilo umaške Hitne pomoći stradalo u sudaru

Vozilo Hitne pomoći oštećeno u sudaru (M. SARDELIN)
Vozilo Hitne pomoći oštećeno u sudaru (M. SARDELIN)

Na cesti Kanegra - Valica u vrlo kratkom vremenu u nedjelju oko 19 sati dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe stradale, od čega je jedna navodno vrlo teško ozlijeđena.

U prvoj nesreći je ženska osoba pala s motocikla na križanju cesta kod Valice, a potom je vozilo umaške Hitne medicinske pomoći koje je dolazilo po nju udarilo u automobil BMW nedaleko mjesta prve nesreće. U sudarima je motociklistica teško ozlijeđena, a ozlijeđena je i vozačica BMW-a. Prema neslužbenim informacijama vozačica BMW-a je kada je uočila da iza nje dolazi ambulanta sa upaljenim rotacijama i sirenom skrenula vozilom lijevo, umjesto desno, i sudarila se s ambulantom.

Na mjesto događaja je upućeno je drugo vozilo Hitne pomoći koje je pokupilo ozlijeđene te su oni prevezeni na liječenje. Vozilo Hitne medicinske pomoći je u sudaru razbijeno s prednje strane te je van upotrebe i nalazi se parkirano na parkiralištu umaškog komunalnog poduzeća.

Podsjetimo da je samo prije desetak dana svečano objavljeno da je upravo to vozilo popravljeno i stavljeno u uporabu za područje Umaga, te zajedno s njim još jedan tim medicinske pomoći. No, očito su sada ponovno van upotrebe. Popravak medicinskog vozila je nedavno koštao oko 121 tisuću kuna, kao posljedica sudara prošle godine u svibnju u Puli, a sada će opet trebati izdvojiti sredstava za ponovni popravak vozila.  (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter