Vozila na parkingu bolnica na meti vandala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaposlenici Opce bolnice Pula u Negrijevoj ulici, bivše vojne bolnice, nemaju osiguran parking tijekom radnog vremena, na što nam se nedavno požalila jedna citateljica, zaposlenica bolnice, ciji su podaci poznati redakciji. No, problem je što su njihova vozila redovito na meti vandala. Kako nam je rekla, ceste su provale u automobile, krade radiouredaja, paleži automobila, cupaju se retrovizori, buše gume...

"Jednoj zaposlenici su cak skinuli sve cetiri gume i ostavili joj auto na ciglama. Prije neki dan su zaposlenici ukrali auto nasred parkirališta ispred bolnice", piše nam nadalje citateljica i traži reakciju odgovornih za tu parkirnu površinu.

"Tko tu odgovoran? Zar ne bi trebale biti postavljene barem sigurnosne kamere? Bolnica se ograduje govoreci da je to parkiralište vlasništvo Grada. Stoga bi Grad Pula trebao omoguciti siguran parking ljudima koji rade ne samo u bolnici, nego u bilo kojoj firmi, ako je vec zemljište na kojem se nalazi parkiralište u vlasništvu Grada", piše nam ogorcena citateljica, koja smatra da bi bolnici trebali osigurati privatni parking za zaposlenike, koji bi bio cuvan i nadziran kamerama.

Iz gradske uprave, pak, kažu nam da nemaju nikakvih saznanja o spomenutim dogadajima na parkiralištu Opce bolnice u Negrijevoj ulici. Isticu da je po uredenju, koje je donirala Bina-Istra, a u koje se Grad ukljucio, lokacija postala izuzetno frekventna pa cude informacije o tolikom broju provala i krada vozila. Pogotovo, isticu iz gradske uprave, što policija nije u svojim redovitim izvještajima lokaciju i parkiralište oznacila kriticnim.

S druge strane, iz Policijske uprave istarske doznajemo da su na parkiralištu Mornaricke bolnice od 1. srpnja prijavljena tek tri spomenuta djela, a na podrucju obij bolnica, u Zagrebackoj i Negrijevoj ulici, pet kaznenih djela.

Tako policija navodi da je 4. srpnja prijavljena teška krada provaljivanjem u osobno vozilo koje je bilo na parkiralištu Mornaricke bolnice. Krajem prošlog mjeseca, tocnije 29. kolovoza, evidentirana je krada iz otvorenog osobnog vozila, dok je 2. rujna prijavljena krada osobnog vozila. Preostale dvije krade dogodile su se u Zagrebackoj ulici. Policiji je 20. srpnja prijavljena krada novcanika iz sefa bolnice u Zagrebackoj ulici, a na istoj lokaciji 1. rujna krada iz prostorija Hitne medicinske pomoci.

Cupanje retrovizora i bušenje guma, koji se spominju u pismu citateljice, nisu prijavljeni policiji, no ne znaci da se nisu dogodili, ali su se vlasnici vozila ocito pomirili s tim da sami trebaju popraviti štetu. Ipak, nevjerojatno zvuci da nije prijavljen palež automobila, ako se uistinu dogodio.

U odgovoru Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu PU istarske navodi se da policija do sada nije otkrila pocinitelje ovih djela, no pojacala je prisutnost na lokacijama gdje su kaznena djela evidentirana. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter