Vozila na nogostupu, parking prazan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom prošlog tjedna na platou ispred Centra gradskih udruga Rojc, gdje se nekada nalazio poligon za autoškole, iscrtano je parkiralište.

Prva pomisao mi je bila da ce se uredenjem parkirališta konacno rasteretiti nogostup Gajeve ulice. No pokazalo se da to baš i nije tako.

Naime, ulazna kapija zatvorena je od ponoci do sedam sati ujutro, tako da ljudi koji rade od sedam sati, na parkiralište ne mogu, vec se i nadalje parkiraju na nogostupu i time onemogucavaju normalan prolaz pješacima medu kojima su najbrojnija djeca koja idu u obližnju školu Monte Zaro.



Takoder postoji i nedoumica oko toga hoce li se parkiranje na ovom novouredenom parkiralištu naplacivati. Naime, linije su iscrtane plavom bojom, a znamo da su u sva parkirališta u sustavu naplate po gradu iscrtana upravo plavom bojom.

Ako se parkiralište ne namjerava naplacivati, cemu onda plava boja? Ili se ipak namjerava naplacivati?

Bez obzira pod naplatom ili ne parkiralište postoji i zjapi poluprazno, a automobili su i nadalje parkirani na nogostupu. Ukoliko se parkiranje bude naplacivalo, tako ce i ostati.

Problem automobila parkiranih na nogostupu i nadalje ce ostati. Pitanje je samo cemu to i tko ce od toga imati koristi. Vozaci? Pješaci? Ili nitko?


Podijeli: Facebook Twiter